Učinkovite maske za sončne opekline

Pojavijo se lahko tudi, če ste ekstra previdni. Blažite jih lahko z domačimi maskami.

27.6.2015 ob 7:00

shutterstock_289667444.jpg

Poletno uživanje brez dvoma vključuje tudi poležavanje na plaži ter takšne in drugačne aktivnosti na prostem, pri katerih pa lahko kljub previdnosti lahko pride so sončnih opeklin.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Seveda je na prvem mestu zaščita, a če se opeklinam vendarle ne boste uspeli izogniti, si poglejte nekaj preprostih pripravkov, ki vam bodo pomagali ublažiti neprijetne posledice pretiravanja na soncu in vam omogočili, da boste še naprej lahko uživali v poletju.


Da bo uživanje v poletju še lepše in čim manj škodljivo, si preberite še:

shutterstock_290159792.jpg

Med in papaja. V posodi zmešajte dve žlici ovsene kaše, dve zmečkani papaji ter žlico medu.  Zmes nanesite na opečeno kožo ter počakajte dvajset minut, nato pa jo splaknite s hladno vodo.

Kumara in limona. Zmešajte sok, ki ste ga iztisnili iz ene naribane sveže kumare, dodajte mu dve žlički limoninega soka. V mešanico pomočite vatirano blazinico ali gazo ter z njo nežno namažite opečeno polt. Opeklino po dvajsetih minutah splaknite z vodo.

shutterstock_73665493.jpg

Med in limona. Zmešajte dve žlički limoninega soka in štiri žličke medu. Zmes nanesite na kožo, počakajte dvajset minut in nato sperite.

Jogurt in paradižnik. Iz dveh sesekljanih paradižnikov iztisnite sok, dodajte mu žličko jogurta, nanesite mešanico na kožo in jo sperite čez dvajset minut.

Dokler je koža opečena, raje uživajte v senci, naslednjič pa bolj previdno.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)