Poletna dilema: puder ali BB tonirana krema?

Izbira je vaša, a dermatologi v vročem poletju priporočajo uporabo BB krem.

23.6.2015 ob 6:30

shutterstock_154061177.jpg

Kaj je bolje: BB krema ali puder? Čeprav nekatere dame prisegajo na slednjega, ki ima res večjo prekrivno moč, dermatologi vsaj v poletnih mesecih vendarle priporočajo tako imenovan  Blemish Balm, (balzam za prekrivanje nepravilnosti) ali krajše BB kremo. Ta je lažje strukture ter zato idealna podlaga v vročih dneh.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Dobri razlogi

Zlasti poleti obraz zahteva posebno pozornost. Koža na njem se zaradi vročine hitreje izsuši ter izgublja prožnost in elastičnost. Namesto tekočega pudra pa je boljša izbira BB tonirana krema, ki polt vlaži, osveži, prekriva drobne nepravilnosti ter jo hkrati ščiti pred sončnimi žarki.

shutterstock_165759032.jpg

In kar je najbolj pomembno, z njeno pomočjo boste videti sveže in naravno, kot bi vas blago pobožalo sonce. Če vas moti njen sijaj, jo rahlo prekrijte z odgovarjajočim pudrom v prahu. Nanašajte ga s čopičem, pri nanosu pa ne pozabite na vrat in dekolte, če ju seveda ne prekriva obleka.

Ni dilema le v pudru. Poleti se spremeni celotno ličenje. Preberite si članek Kaj morate vedeti o poletnem ličenju! Da bo koža lažje prenesla vplive sonca, poskrbite, da boste zanjo skrbeli na vsakem koraku --> 7 poletnih obveznih kozmetičnih pripomočkov.


Kaj pa potem?

Po odstranitvi kreme z obraza bo polt na njem bolj spočita in negovana kot pri uporabi težjih pudrov, saj BB tonirana krema zaradi lažje strukture ne maši por, ta zato lažje diha, je bolj sveža ter zaščitena tudi pred mozolji.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)