S pivom in z limono do lepih poletnih las

Včasih najpreprostejše sestavine prinesejo najboljše učinke.

14.6.2015 ob 10:30

shutterstock_236039503.jpg

Poleti lahko lasem privoščite daljši dopust in kar sami poskrbite za malce raznolikosti s pomočjo sonca. Pri tem vam bosta najbolj pomagali preprosti sestavini, ki jih lahko kupite zelo poceni v najbližnji trgovini.

Govorimo o pivu in limoni, ki zakrivita sijoče in za odtenek svetlejše lase, marsikateri pa bosta pričarala tudi učinek doma narejenega ombra - metode barvanja, za katero so ženske še pred kratkim zapravljanje po sto evrov.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

shutterstock_148700801.jpg

Kako se lotiti

Za svetlejše pramene je najprimernejše svetlejše pivo, ki ga vtrete v lase, nato pa jih izpostavite soncu. Čez dobro uro jih sperite s hladno vodo, nanesite balzam in oblikujte pričesko. Ponovite dvakrat do trikrat na teden. Temnolaske lahko uporabite temnejše pivo.

shutterstock_62144980.jpg

Iz limone pa izdelajte domače pršilo za lase. V steklenički s pršilom zmešajte 1/4 lončka sveže iztisnjenega limonovega soka in 3/4 lončka vode. Mešanico popršite po laseh (a ne po lasišču) in pustite učinkovati dve uri, zadnje pol ure pa lase izpostavite soncu. Preverite, da na koži nimate limonovega soka, preden greste na sonce, saj lahko razbarva kožo, ko je ta izpostavljena močnim sončnim žarkom. Po izpiranju nujno uporabite balzam za lase, saj lahko limona izsuši lase.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)