Ko se ponesreči: kako popraviti slabo obarvane lase

Za vsako rešitev, tudi za napačen odtenek barve las, se najde rešitev.

4.6.2015 ob 8:00

shutterstock_56970685.jpg

Čeprav ste med barvanjem las doma še tako natančno upoštevali navodila, navedena na barvi za lase, s končnim rezultatom niste zadovoljni. Ne skrbite, ni še vse izgubljeno. Poglejte, kaj storiti, če so vaši po barvanju pretemni.

Šampon in detergent za posodo

Pretemna barva je premagljiva s hitrim in temeljitim umivanjem las. Takoj, ko opazite, da odtenek ni takšen, kot ste ga pričakovali, lase umijte s kvalitetnim šamponom in toplo vodo.

shutterstock_128732438.jpg

Postopek v naslednjih 24 urah večkrat ponovite, dokler rezultat ne bo takšen, kot ste se ga nadejali. Da bi bili še bolj učinkoviti, šamponu dodajte nekaj kapljic detergenta za ročno pranje posode.

Za svetleče in zdrave lase še maska

Na koncu lasem privoščite še nego s hranljivo masko, ki jim bo vrnila vlago in sijaj. Zmešajte šest žlic medu z eno ali dvema žlicama olja jojobe. Mešanico nanesite na lase, pustite jo učinkovati pol ure in jo nato sperite z mlačno vodo. Za izsušene in od barvanja poškodovane lase je dobrodošla tudi maska iz žlice medu in skodelice polnomastnega mleka. Vtrite jo v lasišče in sperite po 15 minutah.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)