Kako prikriti narastek na laseh

Z nekaj triki prikrijte dejstvo, da vaši lasje potrebujejo osvežitev.

19.3.2015 ob 9:00

shutterstock_111475940.jpg

Če si barvate lase, nedvomno veste, kakšne težave včasih povzroča narastek. In če nimate vedno, ko se ta pojavi, časa za obisk frizerja, ali če nočete z barvanjem prepogosto mučiti las, si poglejte nekaj zvijač, s pomočjo katerih boste lahko z novo barvo še malce počakali, narastek pa vseeno skrili.

Suhi šampon. Odlična rešitev, če imate svetlejše lase in temnejši narastek. Suhi šampon lasem zagotavlja svetlejši ton, zato bo ob njegovi uporabi narastek manj opazen.

Drugačna pričeska. Če imate nekoliko daljše lase, izberite pričeske, pri katerih bo narastek manj izrazit. Kite tik ob lasišču so odlična izbira. Te so letos v modi in kakršnokoli boste izbrali, z njo ne boste zgrešili. Z zanimivo spletenimi lasmi pa boste pozornost preusmerili na obliko pričeske in ne na narastek.

Premaknite prečko. Temnejši narastek je najbolj opazen tam, kjer običajno nosite prečko. Ko si boste torej umili lase in urejali pričesko, jo premaknite in videli boste, da bo narastek manj izrazit kot je bil tam, kjer je bila stara.

Dodajte volumen. Lase dvignite od lasišča in jih nekoliko natupirajte. Narastek ne bo več tako opazen, kot sicer. Najboljša rešitev za to so kodri, ki jih lahko doma pričarate na različne načine: z navijalkami, krtačo, likalnikom ali kodralnikom.

Arganovo olje. Znano je, da se odlično znajde v službi lepote, z njim med drugim lahko negujete tudi lase. Pozitivno vpliva na celice, ki spodbujajo nastajanje melanina in proteina, ki zagotavlja lasem barvo. To je zlasti pomembno, če z barvo zakrivate sive lase, saj boste z arganovim oljem preprečili narastek zaradi prehitrega sivenja.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)