Podaljšajte obstojnost barve za lase

Ob mlačni vodi in s šamponi brez sulfata ter alkohola bo barva za lase obstojnejša.

25.2.2015 ob 8:30

shutterstock_91326602bg.jpg

Barvani lasje potrebujejo malce drugačno nego. Razlogov za to je več: zaradi barve so občutljivejši in se hitreje začnejo lomiti, prav tako pa barva ob nepravilni negi hitreje zbledi.

Poglejte nekaj nasvetov, s pomočjo katerih bo vaša pričeska, pobarvana doma ali pri frizerju, brezhibna dlje.

Ne hitite z umivanjem

S prvim umivanjem pobarvanih las počakajte vsaj 48 ur. Tako se bo barva bolje vpila v lase. Umivajte jih vsak tretji dan, če pa se vam hitro zamastijo, med posamičnimi umivanji uporabite šampon za suho umivanje.

Izberite prave izdelke za nego

Za barvane lase izbirajte šampone in regeneratorje, ki so namenjeni negi barvanih las. Ti zavirajo njihovo bledenje, saj vsebujejo snovi, ki gladijo njihovo površino in preprečijo, da bi izdelki za nego prišli v notranjost las ter izpirali barvo. Zlasti se izogibajte preparatom, ki vsebujejo alkohol in sulfate. Te sestavine uničujejo lase in pospešujejo izpiranje barve.

Likalnik pospešuje bledenje las

Frizerji opozarjajo, da visoke temperature likalnikov in kodralnikov na obarvane lase delujejo kot sušilni stroj na črna oblačila. Torej jih svetlijo. Če si lase barvate, se je tem pripomočkom bolje izogniti. V kolikor vztrajate pri takšnem oblikovanju pričeske, obvezno poskrbite za predhodno zaščito las s sredstvi za zaščito pred vročino, sicer bo barva hitreje zbledela, prav tako pa bodo lasje bolj lomljivi.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)