Kaj potrebujete to (in vsako) poletje

Seznam nujnih poletnih pripomočkov se ne konča pri kremi za sončenje in sončnih očalih.

14.7.2015 ob 12:30

shutterstock_189497858.jpg

Poletje prinaša s seboj mnoge radosti, pa tudi skrbi. Zlasti zaradi visokih temperatur zahtevata lepotičenje in nega telesa ter obraza malce več pozornosti kot v hladnejšemu delu leta.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Se odpravljate na morje? Poglejte, kaj morate za brezskrbne užitke nujno vzeti s seboj.


Ne spreglejte še več poletnih člankov:

shutterstock_147999740.jpg

Poletni klobuk. Slamnik s širokimi krajci. Čim širšimi, tem bolje. V njem ne samo, da boste videti elegantno in šik, ščitil vas bo tudi pred močnim soncem ter vas obvaroval pred opeklinami in glavoboli.

Sončna očala. Nepogrešljiv dodatek, ki bo vaše oči skril pred radovednimi pogledi ter jih hkrati zavaroval pred sončnimi žarki. Kupite kvalitetne, s primerno zaščito pred UV žarki in z oznako CE ki priča, da so izdelana po evropskih standardih.

Balzam za ustnice. Zaščito pred soncem ne potrebuje le koža, pač pa tudi ustnice. Zato naj bo balzam zanje z ustrezno UV zaščito vedno v vaši torbici.

shutterstock_100591492.jpg

Poletna torba. Naj bo moderna in dovolj velika, da boste vanjo lahko pospravili vse večje in manjše malenkosti, ki jih nujno potrebujete v vročih poletnih dneh.

Poletni parfum. Poletje je primerno za lažje in bolj sveže dišave. Najboljše so tiste s cvetnimi notami. Če je še nimate, obiščite drogerijo in izberite vam na kožo pisan poletni vonj.

Ruta. Pisana ruta vam lahko še kako pride prav v hladnih poletnih večerih, ko se ozračje malce shladi. Takrat si jo ogrnite prek ramen. Podnevi pa jo lahko uporabite za zaščito las pred soncem ali jo na plaži izkoristite kot pareo.

Obrazna meglica. Zaradi visokih temperatur imejte s seboj v torbici vedno termalno vodo ali meglico za obraz, ki vas bo v trenutku osvežila.Lahko jo izdelate kar sami. Tukaj preverite, kako.

shutterstock_01.jpg

Espadrile. Poletje je kot nalašč za to obutev. Lahko jih nosite v mestu, na obali, podnevi ali zvečer. So zelo udobne in stopalom prijazne. Na voljo so v različnih barvah in nedvomno boste našli takšne po vašem okusu.

Voda. Dnevno je potrebno popiti vsaj osem kozarcev vode, poleti še malce več. Zato se nikamor ne odpravljajte brez steklenice ali plastenke sveže vode.

Krema za sončenje. Zadnja, a nikakor ne najmanj pomembna. Vlažilna krema za sončenje bo vašo kožo zaščitila pred UV žarki in jo hkrati navlažila. Poleti torej nikamor brez nje, pa čeprav sonce zakrivajo oblaki.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)