Za popolno ličenje v poletni vročini

Spoznajte zvijače, s pomočjo katerih bodo ličila na mestu tudi v poletni vročini.

4.7.2015 ob 7:00

shutterstock_115777477.jpg

Visoke temperature so do ličil dokaj neprijazne, a obstaja nekaj nasvetov, s pomočjo katerih se jim tudi v najbolj vročem delu leta ne bo potrebno odpovedati.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Nekje gre lažje

Vodoodporna maskara je nedvomno najboljša izbira, saj se ta le redko razmaže. Kar zadeva rdečila, ga prav tako ni težko ponovno nanašati, največjo težavo v bistvu predstavlja ten, na katerega nanašate puder ali obarvano kremo.


Za čim boljše poletno ličenje si preberite še:

shutterstock_131824670.jpg

Kako nanašati puder?

  • Pred nanašanjem pudra obraz dodobra hidratizirajte s primerno vlažilno kremo, po ličenju pa ga večkrat osvežite z obrazno vodico, ki naj bo prav poleti vaš nepogrešljiv zaveznik. Lahko jo izdelate tudi sami - preverite TUKAJ.

  • Ko nanašate puder ali obarvano kremo, o obeh razmišljajte kot o laku za nohte: bolje jih je nanašati v nekaj tanjših slojih kot v enem debelejšem. Med posamičnimi nanosi, ki naj bodo resnično tanki, naj mine vsaj pet minut. Tako ne samo, da bo obraz videti bolj urejen, ličilo bo tudi obstojnejše.
shutterstock_103768490.jpg
  • Za zaključni korak nanesite še puder v kamnu, ki je bolj priporočljiv od tistega v prahu. Kaj lahko se bo zgodilo, da boste pudra v prahu nanesli preveč, ten pa bo zato videti nenraven in pretirano otežen.

  • Puder v kamnu nanašajte s čopičem, zlasti pozorni bodite na tako imenovani T predel (čelo, nos, brada). Tam nanesite dodaten sloj, rdečilo za lica pa vsaj za dnevno ličenje poleti ne bo potrebno.

Zlasti v hudi vročini od časa do časa preverite, kako je z vašim ličilom, a če boste ravnali po naših napotkih, bodo potrebni popravki minimalni.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)