Napake ličenja, ki vas postarajo

Napačna izbira ličil in neprimerna količina sta le dve napaki, ki vašemu videzu ne koristita.

2.3.2015 ob 9:00

shutterstock_198780530.jpg

Zagotovo se strinjate, da komentarja "res si videti utrujeno" ni prav nič lepo slišati. A ne skrbite, če se boste izogibali sledečim največjim napakam ličenja, boste na račun svojega videza dobivali zgolj pohvale.

Napaka številka ena: pozabljate na hidratacijo

Če je vaša koža suha, je videti utrujena. Zato pred nanosom podlage in ličil vedno uporabite kvalitetno vlažilno kremo. Uporabljajte takšno, ki vsebuje zaščitni faktor, saj mnogi pozabljajo, da škodljivi sončni žarki delujejo tudi v hladnejših in oblačnih dneh.

Napaka številka dve: napačna podlaga ličenja

Preveč ali premalo pudra, oboje je napačno. Ličila na obrazu brez primerne podlage pričarajo utrujen videz, če pa je podlaga pretežka in v predebelem sloju, pa gube, akne in druge nepravilnosti postanejo bolj izrazite.  

Previdno tudi pri izbiri odtenka pudra. Ta se mora spojiti s kožo in zakriti njene nepravilnosti. Izbira pravega odtenka ni lahka naloga, zato preizkusite nekaj različnih pudrov ali za pomoč pri izbiri poprosite prodajalko v drogeriji.

Napaka številka tri: ne uporabljate rdečila

Če vam pogosto govorijo, da ste videti utrujeno, je morda razlog v temu, da ne uporabljate rdečila. Bledikav obraz namreč zagotavlja občutek utrujenosti, zato na lične kosti, čelo in brado s čopičem vedno nanesite tanek sloj rdečila. Takoj boste videti bolj sveže.

Napaka številka štiri: preveč obrobe za oči

Če svoje oči radi poudarjate s svinčnikom, bodite previdni s količino. V kolikor boste pretiravali, bodo oči videti manjše, vi pa bolj utrujeni.

Napaka številka pet: podnevi ne osvežujete ličil

Razmazan svinčnik in maskara na očeh ter na pol obrisana šminka na ustnicah? Zagotovo tedaj niste videti sveže. Ko si lahko vzamete pet minut, jih izkoristite za osvežitev svojega videza. Odstranite ostanke svinčnika, ponovno nanesite šminko ter malce korektorja na kritična mesta, počešite obrvi in takoj boste videti bolj sveže in mladostno.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)