Prevečkrat pozabljen poletni dodatek

Kako pogosto se pred soncem zaščitite s slamnikom?

13.7.2015 ob 8:15

shutterstock_56179177.jpg

Vsi vemo, da si moramo poleti zaščititi kožo in da si preventivno na oči nataknemo sončna očala. Tu pa se naš boj proti nevarnim sončnim žarkom najverjetneje konča. Manj je tistih, ki prisegajo na slamnike, a ponudba je tako pestra, da si prav vsak lahko najde zase najbolj idealnega.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Slamniki prihajajo v različnih oblikah, od takšnih s širokimi krajci, pod katerimi boste resnično v senci do majhnih, ki služijo le zaščiti glave. Slama je najpogostejši material, ki se uporablja pri izdelavi slamnikov, a to sezono marsikatera znamka izdeluje pokrivala iz debelih niti lana.


Še več navdiha za poletno garderobo:

shutterstock_106404446.jpg

Seveda pa pri omenjanju slamnikov ne moremo mimo panama slamnika, ki ga izdelujejo iz palmi podobne rastline, imenovane Carludovica palmata, katere liste namakajo v vodi, jih posušijo na soncu in kasneje razcepijo na tanka vlakna, ki jih skrbno prepletejo v priljubljena modna pokrivala. Panama slamnik, ki je svetovno slavo doživel po Rooseveltevemu obisku Panamskega prekopa, je prepoznaven tudi po tem, da vsak slamnik krasi barven trak.Kam jih nositi? Prav povsod gredo odlično. Le ob večernih, bolj elegantnih kombinacijah ne bo primeren. Sicer pa pod žgočim soncem slamnati klobuk pristaja na vse sloge.

Avtorica: Da. M.

Foto: Shutterstock, Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)