Slovenska Sandy iz Briljantine: "Sebe nikoli ne bi šla spreminjati zato, da bi bila všeč enemu fantu"

Saša Lešnjek je pevka in igralka, ki nas je očarala na odru. Ujeli sva se na sončen pomladni dan, še preden pa je stopila pred Mičnin modni objektiv, sva o njeni karieri poklepetali ob ledenem čaju brez ledu. Temu se namreč izogiba. Zakaj? Zaradi glasu, seveda!

27.3.2019 ob 6:30

_DSC0161-002.JPG

Saša Lešnjek je za 19-letnico na svojem področju dosegla že marsikaj. "Moj trenutno največji projekt je muzikal Briljantina, kjer igram Sandy. Do zdaj smo imeli okoli 40 ponovitev in imamo se super!" mi je zaupala Saša, ki sicer ustvarja tudi lastne skladbe, nastopala pa je tudi v muzikalu Vesna.

Obiskovala je konsevatorij za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je študirala jazz petje, nekaj časa pa se je šolala tudi v Gradcu. Nazaj je prišla predvsem zaradi številnih projektov, saj je bila vsakodnevna vožnja iz Ljubljane, kjer je delala, v Gradec, kjer je bila prisotnost na predavanjih obvezna, prevelik zalogaj.

Producent Briljantine jo je slišal, ko je pela v Vesni in jo povabil na avdicijo

In kako je prišla do vloge v Briljantini? "Imela sem srečo! Začelo se je že pri muzikalu Vesna, kamor sem prišla, ker me je slišala peti žena avtorja skladb in me povabila na avdicijo. Tako sem prišla v Vesno. Podobno je bilo pri Briljantini. Njen producent me je slišal, ko sem pela v Vesni in me povabil na avdicijo," pojasni Saša. Mimogrede, na trodnevno avdicijo za Briljantino se je prijavilo 450 igralcev, pevcev in plesalcev.

maja_fister_micna_intervju_modni_objektiv_sasa_lesnjek11.JPG

Posoja glas v risankah in ustvarja svoj prvi album

Mlada umetnica pa ima še eno zelo zanimivo službo. Med drugim sinhronizira tudi risanke! Glas je posodila Sneguljčici, ko so v slovenščino sinhronizirali Disneyjevo risanko. Sneguljčica je bila tudi v risanki Ralph ruši internet: Razbijač Ralph 2, njen glas pa boste slišali še v številnih drugih risankah na Nickelodeonu.

In še nekaj – prišepnila mi je tudi, da je v nastajanju tudi njen prvi album, ki bo najverjetneje izšel že letos.

Ne mara črnine, puliji pa so obvezna oprema za zaščito glasu

In ker smo s Sašo klepetali v Modnem objektivu, se spodobi, da se dotaknemo tudi njenega modnega sloga. Kot pravi, je "precej preprost," prisega pa na svetle tone. "Nosim oblačila v nevtralnih barvah, v beli, sivi, rjavi … Ne maram črnine, nikoli mi ni bila všeč in ne verjamem, da imam v garderobi eno črno stvar. Zdi se mi, da mi kar vzame energijo."

Pred objektiv smo jo ujeli v poletnem krilu s cvetličnim potiskom iz Orsayja, belih supergicah iz Massa in v belem puliju, ki je njen največji zaveznik. Zakaj? "Čez hladnejše mesece nosim veliko pulijev, predvsem zaradi glasu, saj se moramo pevci pozimi zelo paziti. Preventivno zato tudi pijemo čajčke in se izogibamo ledu. Če izgubiš glas, izgubiš službo. In ni vredno," pojasni Saša.

maja_fister_micna_intervju_modni_objektiv_sasa_lesnjek10.JPG

S Sandy sta skoraj enaka oseba, z eno veliko razliko

In kako se je njen modni slog ujel s tistim, ki ga ima v Briljantini Sandy? "Sandy ima na začetku roza obleko, za katero sem rabila nekaj časa, da sem se z njo spoprijateljila. To so bili drugi časi. Sandy je pridna punca, skozi ves muzikal ima kiklice čez kolena, je zelo umirjena, koservativna … Razen na koncu, ko se spremeni v "divjakinjo" in obleče usnjene hlače ter čipkasto majčko z obvezno cigareto v ustih. V zadnji točki se čisto spremeni.

Mislim, da imava s Sandy ogromno skupnega, lahko bi bili ista oseba. Edina razlika je to, da jaz svojega stila ali osebnosti nikoli ne bi šla spreminjati zato, da bi bila všeč enemu fantu. To je največja in skoraj edina razlika med nama," pojasni Saša.

maja_fister_micna_intervju_modni_objektiv_sasa_lesnjek12.JPG

Skrivnostni prstan, ki bi lahko bil zaročni, a …

Pri njeni opravi pa ne moremo mimo nekaj detajlov. Prestižno Michael Kors torbico si je podarila kar sama: "Po decembru, ko sem imela res ogromno nastopov in predstav, sem bila tako utrujena. Ko se je vse končalo, sem si rekla, da si zaslužim nagrado in kupila sem si to torbico. Sicer me je ob nakupu malo bolelo srce, saj ni bila ravno poceni, a včasih je vredno," je priznala v smehu.

maja_fister_micna_intervju_modni_objektiv_sasa_lesnjek19.jpeg

Našo pozornost pa je najbolj pritegnil še en modni dodatek. Prstan! Saša je namreč v zvezi z znanim slovenskem pevcem Alexom Volaskom in ni šlo brez vprašanja, če je zaročni.

"Prstan in ura sta obe darili mojega dragega. Uro sem dobila za božička, prstan iz Pandore pa za rojstni dan. In ja, vsi me sprašujejo, če je zaročni. Ni (smeh)! V bistvu mi je v resnici kupil Pandorino zapestnico in ko sva jo šla izbrati, sem videla ta prstan, v katerega sem se takoj zaljubila. In zdaj ga imam (smeh).

O mladi umetnici bomo tako zagotovo še veliko slišali – tudi na Mični. Njen stajling v celoti lahko ujamete v fotogaleriji tokratnega Mičninega modnega objektiva.

Fotografije in besedilo: Maja Fister

PREBERITE ŠE: Slovenska blogerka o tem, kako ji je uspelo priti na tedna mode v Milanu in Parizu ALI Pustila službo, se zaljubila, preselila v Slovenijo in ustvarila svetu prijazno znamko šik bodijev #intervju

Priporočamo tudi: Najbolj trendi in udobne supergice sezone (pomlad in poletje 2019)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)