Yugoslovenka: Modna nostalgija od Ljubljane do Beograda

Yugoslovenka je nova znamka oblačil, ki nas je pritegnila že s svojim imenom. Njene bele majice z nostalgičnim napisom so že preplavile Instagram, nosijo pa jih modne navdušenke od Ljubljane, Zagreba do Beograda.

13.5.2017 ob 5:15

1.JPG

Yugoslovenka je nastala v igri besed na lep sončen dan. Če bi rekli 25. maja lani, bi bilo to že preveliko naključje, a daleč od tega datuma res ni. Nastala je v iskanju najbolj običajne bele majice s preprostim napisom in v odkrivanju krojev puloverjev, ki so pisani na kožo dvema mladenkama, ki živita med Ljubljano in Beogradom ter modo doživljata kot način življenja. Znamko namreč ustvarjata ljubiteljici sodobnih trendov, ki pa jima je pa jugonostalgija še vedno zelo blizu.

Za ženske, ki pometejo pred svojim pragom, ne pustijo pa niti, da kdo drug pometa z njimi

In kakšne so prave Yugoslovenke? "Tiste res prave so rojene še v Jugoslaviji, sicer pa so to ženske, ki pometejo pred svojim pragom in se z njimi ne da pometati. Ženske s karakterjem! Malo samosvoje in vedno pripravljene na akcijo, dober ples, klepet, kavo …" pravita ustvarjalki, ki ju veseli pozitiven odziv na tako nostalgično poimenovanje.

"Prednost je ta, da je všeč predvsem puncam najine starosti, pa tudi starejšim. Nad imenom so enako navdušene v Ljubljani, Zagrebu ali Beogradu. Čuti se, da ta nostalgičen duh še vedno tli nekje v nas in Yugoslovenka je čakala, da ga prebudi. Pa tudi moškim je blizu," pravita Yugoslovenki, ki zaenkrat še skrivata svoji imeni.

2.JPG

Od majic z napisom do puloverjev z globokim izrezom in tunik, ki jih bomo poleti nosili prek kopalk

Dekleti pravita, da na začetku niti sami nista vedeli, kaj pričakovati, a Yugoslovenka preseneča. "V našem studiu se nenehno dogaja, nestrpno pričakujemo lansiranje štirih novih krojev puloverjev, majic za hladnejše poletne večere in udobnih tunik, ki jih bomo lahko nosile prek kopalk. Vsekakor bova še naprej sledili sebi in svoji intuiciji pri kreairanju naslednjih oblačil, tako se zagotovo obeta še kaj zanimivega," pravita. Svoj kos že lahko ujamete na spletu, če vas bo v kratkem zaneslo v Beograd, pa bo Yugoslovenka kmalu na voljo tudi v trgovini s konceptom Cream of Scandinavia.

Prvi kroj sta razvili v želji po puloverju, ki je funkcionalen, na nek način klasičen, a z manjšim preobratom. "Vedno razmišljava, kako bi ga lahko naredili malenkost nekonvencionalnega in tu se pojavi hibrid med rahlim seksapilom in udobjem, ki je vedno na prvem mestu," pravita ustvarjalki, ki sta na Instagramu najbolj navdušili z majicami z napisom Yugoslovenka, ki nagovarjajo vse nostalgične duše in tiste, ki promovirajo strpnost in enakost. Prepričani sta, da je bela majica nepogrešljiva v omari vsake prave dame, saj spada pod osnovne kose, ki se jih nikoli ne bomo naveličali.

Avtor: Maja Fister

Foto: Yugoslovenka


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)