Lazy: Kreativni prijateljici, ki sta k nam prinesli novo modno znamko

Lazy je nova slovenska modna znamka unikatnih urbanih oblačil, ki jih ustvarjata prijateljici Tjaša in Eva.

3.9.2016 ob 5:40

lazyclothing1.jpg

Lazy Clothing ustvarjata prijateljici, ki ju združujejo ljubezen do ulične mode, vpadljivi stajlingi in pričeske v barvah mavrice. Drzni dekleti se tako že od nekdaj navdušujeta nad nekoliko drugačnimi kosi, ki jih je v Sloveniji težko ali celo nemogoče dobiti. In kaj se zgodi, ko je povpraševanje, ponudbe pa ni? Stvari vzameš v svoje roke.

Unikatni dizajni, ki jih ustvarjata sami

Tjaša Pezdirc in Eva Slana sta 25-letna študentka grafike in 24-letna študentka notranjega oblikovanja, ki sta se odločili, da bosta takšne kose ustvarjali kar sami in nastala je prva kolekcija. Vsi dizajni in grafike so unikatni, saj jih rišeta sami. Posebnost njune znamke je v tem, da obožujeta komplete in barve, med potiski pa boste našli igrive dinozavre, avokado, ananas, kaktuse in še kaj.

tjasaeva.jpg

Lazy kosi temeljijo na pastelnih barvah, našitkih in preprostih grafikah. "V poletni kolekciji sva se osredotočili predvsem na ženske kose – crop tope, krila in bodije, v jesenski kolekciji pa bo več poudarka na unisex kosih," pravita dekleti.

Mešanica poslovne avanture in hobija, ki pa lahko preraste v veliko več

Lazy se že od samega začetka ne omejuje na okvire Slovenije. "Oblačila so najina strast, tako, da trenutno to ostaja neka mešanica poslovne avanture in hobija. V primeru, da bo zanimanje za najine kreacije preraslo trenutno kapaciteto, pa sva pripravljeni tudi na to. A vse ob svojem času," dodajata Tjaša in Eva.

lazyclothing4.jpg

"Ne sme nas biti strah izstopati in ne smemo preveč skrbeti za mnenja ostalih. Dokler nas vodi smiselna mera razuma in iskrenosti, smo na pravi poti," ob potezi, da sta zbrali pogum, sledili svoji strasti in ustanovili modno znamko, pravita dekleti.

Njun delovni kotiček je za zdaj kar udobje domače dnevne sobe, pred kratkim pa sta si uredili tudi pisarnico, kjer Lazy podporniki lahko kreacije tudi vidijo in pomerijo.

Trenutno njune izdelke lahko najdete na Lazy profilu na Instagramu (@lazyclth), kmalu bo nastala tudi spletna stran, do takrat pa v kolekcijo lahko pokukate v spodnji fotogaleriji.

Avtor: Maja Fister

Foto: Žiga Dornik, Mark Kucler


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)