Tri poze z Instagrama, ki jih vidimo povsod in so že malo smešne

Priznamo, tudi mi smo se kdaj znašli v kakšni od njih. A stvar je ušla izpod nadzora.

3.9.2018 ob 3:45

instagram_poza_fotografija_selfie.jpg

Se spomnite časov, ko so bile naše fotke z dopustov nerodno in togo stanje pred kakšno od znamenitosti, smejanje v kamero ali kazanje kakšnih čudnih znakov s prsti? Ali pa časov, ko smo se množično fotografirali v odsev zrcala? In to z bliskavico! Če imate Instagram, ste verjetno že opazili, da so ti časi že zdaaaavnaj mimo.

Danes ena fotografija ne zaleže. Za popolno pozo jih nastane najmanj 30, kljub temu, da imamo pozo že dodobra naštudirano. Smešno pa postane, ko med drsanjem po insta fotografijah ugotovimo, da so dekleta na prav vsaki postavljena v identično pozo. To so tri poze, ki se jim bomo čez deset let verjetno smejali prav toliko, kot se danes smejimo smešnim "peace" znakom, ki smo jih kazali pred desetimi in selfiejem v ogledalu, ki so bili hit še pred petimi.

Stanje na prstkih 

Najpogostejša poza tega poletja je zagotovo stanje na prstih. Razumemo, dolge noge so noro seksi in seveda, stanje na prstih jih optično še podaljša. Vendar dekleta v tej pozi hkrati delujejo, kot da se trudijo s previsokega drevesa ujeti jabolko ali z najvišje omare v kuhinji vzeti posodo za solato. Videti je smešno in ni vredno tistih nekaj centimetrov za fotografijo.

Nezaineresiran pogled v neznano 

Saj veste, kaj mislimo – pogled v tla malo na levo ali pa malo na desno in nekam v daljavo, kot da je tam zadaj, kamor kader ne seže, nekaj noro zanimivega. In kot da ne veste, da vas fotografirajo. Ne nasedamo!

"Fotografiraj me v odhajanju!"

Ne vemo točno, zakaj, vendar ljudje očitno ne marajo več gledati v kamero. Medtem ko so v zgornji pozi stran od kamere obrnjeni zgolj z obrazom, na teh kameri popolnoma obrnejo hrbet. Kot da so v odhajanju – na boljše!

A post shared by LAUREN BULLEN (@gypsea_lust) on

V prihodnje si želimo videti manj plastičnih in nastavljenih trenutkov ter več pristnih nasmehov in iskric v očeh. Le tako vam bomo verjeli, da se imate res fino.

Avtor: F. M.
Foto: Unsplash

Preberite še: Danci vzgajajo samozavestne, samostojne in srečne otroke – kaj pa mi? (piše Goga) ali pa Kdo prireja Skkrivne večerje po Sloveniji? Andreja in Melinda o zgodbi iz zakulisja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)