Modrčki, ki so očarali Slovenke

Yummi Apparel so novi modrčki s slovenskim podpisom, ki jih ustvarja Patricia Bevc.

2.2.2017 ob 6:10

1-min.jpg

Pisali smo že o bralette – nepodloženih modrčkih iz blaga, ki so izpodrinili masivne push-up modrčke, ne le s svojo udobnostjo, ampak tudi z zapeljivim dizajnom. Takšno linijo spodnjega perila s slovenskim podpisom ustvarja tudi Patricia Bevc, ki stoji za znamko Yummi Apparel.

Njena skicirka je vedno polna idej, koledarček pa zapolnjen do zadnjega kotička. Prihaja iz Krškega, na Naravoslovnotehniški fakulteti študira modno oblikovanje, pri Yummi Apparel pa skrbi za prav vse – od krojenja in šivanja, do fotografiranja perila in upravljanja s spletno stranjo ter Instagram profilom.

PREBERITE še // Šest modrčkov, ki jih potrebuje vsaka ženska

2-min.jpg

Ko jih ne najdeš v trgovinih, si jih narediš sama

"Prvi Yummi modrček je bil tudi prvi modrček, ki sem ga kadarkoli naredila, brez kakršnegakoli predznanja o krojenju ali modeliranju spodnjega perila – ki zna biti precej specifično, kot sem kasneje ugotovila," nam je zaupala oblikovalka, ki je "sestavine" za prvi modrček nakupila v trgovini z metrskim blagom.

"Kupila sem siv jersey in široko belo elastiko. Modrček je bil sestavljen iz mehkih košaric, enostavno izdelane paspule za naramnice, v podprsnem obsegu pa ga je skupaj sestavljala elastika. Nekako tako so Yummi nedrčki v osnovi sestavljeni še sedaj, njegovo bistvo pa je v tem, da nima kovinskega ogrodja, kar omogoča, da ga udobno nosimo in dovoli prsim, da se podpirajo same," pravi Patricia, ki že od nekdaj obožuje mehke nedrčke in spodnje perilo nasploh, a se je izkazalo, da so imeli tisti, ki jih je kupila, vedno kakšno konfekcijsko pomanjkljivost, ki jih je delala neudobne.

Patricia Bevc, oblikovalka Yummi Apparel

Oblikovanje modrčkov je prišlo tudi kot ideja ob diplomi, pravi zagon pa ji je dal še start-up vikend, ki se ga je udeležila v sklopu izbirnega predmeta podjetništvo. Njen projekt se je uvrstil med prve tri, s tem pa je dobila tudi dober znak, da gre s svojo idejo v pravo smer.

Slovenski modrčki, ki bi šli tudi v tujino

Kadar se loteva novih modelov, najprej skicira, kar bi rada ustvarila, nato razmisli, kaj potrebuje za izvedbo. Previdno izbira tudi barvno paleto. Trenutno Yummi kolekcijo preplavljajo roza toni, ki jo dopolnjujejo osnovne barve, kot so bela, siva in črna. Preden nastane končni model za izdelavo nedrčka, je potrebno kar nekaj preizkusov krojev, da vidi, kako nedrček stoji na telesu in če omogoča udobno nošenje. Nato izdela prototipe, kjer doreče vse detajle, faze šivanja ter dobro razmisli, kako jih bo v čimkrajšem času izdelala čimbolje.

PREBERITE še // Top 20 modrčkov za srečnice z manjšimi košaricami

6-min.jpg

"Pogosto imam za izdelavo nove zaloge na voljo samo vikend, saj je moj teden rezerviran predvsem za šolsko delo in še druga področja upravljanja znamke, za katera je treba poskrbeti. Da sproduciram nekaj novega, je torej potrebno precej časa, a ko vidim novoustvarjene kose, se vsakič počutim kot na božično jutro," pravi kreativna ustvarjalka. Njene modrčke so Slovenke sprejele z navdušenjem, Patricia pa ne izključuje tudi usmeritve na tuji trg, a vse ob svojem času.

Avtor: Maja Fister

Foto: Yummi Apparel


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)