LIL.U: Drzen nakit s slovenskim podpisom, ki nas je očaral

LIL.U je domača znamka nakita, pod katero ustvarjalka Urška Golob, ki vsak kos ročno izdela iz vrvi, ovija s prejami in oblikuje v različne drzne strukture.

1.6.2017 ob 6:10

1-min.jpg

LIL.U je nosljiv, drzen in trendovski nakit čistih linij, ki je obnorel modne navdušenke. Vsak kos nakita je natančno ročno izdelan iz vrvi, ovite s prejami in oblikovan v različne strukture. Izdelava zato zahteva precej potrpežljivosti in natančnosti. In kdo stoji za njo?

Pravnica, ki ustvarja trendovski nakit

LIL.U ustvarja Urška Golob, ki je po izobrazbi sicer univerzitetno diplomirana pravnica. Ustvarja že od otroštva, a je med študijem prava ta del kreativnosti nekoliko porinila v kot. Ne za dolgo!

2-min.jpg

"Ravno to včasih monotono delo pravnice me je spet spudbudilo k ustvarjanju. Nato sem naletela na izdelovanje nakita z ovijanjem vrvi s prejami in se čisto zaljubila," nam je zaupala Urška, ki je trenutno sicer na starševskem dopustu, saj je pred šestimi meseci rodila deklico Lili. 

Ime LIL.U je sestavljeno prav iz imena njene hčerke in prve črke Urškinega imena. Poleg tega se ime izgovorjeno v angleščini pravzaprav sliši kot "little you" in ker je nakit, ki ga izdeluje, tako velik del nje, se zdi ime kot ustvarjeno zanjo. 

3-min.jpg

Nakit je lahek in prijeten za nošenje, čeprav je na videz masiven. Oblikuje ogrlice, zapestnice in uhane, na vrsto pridejo še broške – večina izdelkov nastane kar po naročilu.

Ustvarjalna zgodba, ki se je začela spontano

In kako se je zgodba z LIL.U sploh začela? "Zgodilo se je tako spontano, da se še danes sprašujem, kako. Vsekakor pa ni bilo načrtovano. Prišel je trenutek, ko sem začela pogrešati ustvarjanje. Jeseni 2015 so začeli nastajati zametki nakita s tehniko ovijanja vrvi s prejami različnih materialov in barv. Vse je nastalo kar samo od sebe, začelo pa se je z ovijanjem vezalk z volno. Sledil je najbolj vznemerljiv del mojega ustvarjalnega popotovanja – raziskovanje. S časom sem začela odkrivati, da mi vrv omogoča veliko oblik nakita, preje oziroma sukanci pa možnosti, da se igram z različnimi barvami. Izdelki, ki so nastajali, so mi bili enostavno pisani na kožo. Ideje, ki so se že nekaj časa nabirale, so tako začele dobivati življenje, obliko in barvo. Prav tako sem zaživela tudi jaz. Izdelovanje nakita kot proces spreminjanja ideje in različnega materiala v nekaj lepega, novega in zanimivega je viden nastanek moje fantazije, kar me izpopolnjuje," nam je zaupala Urška.

Avtor: Maja Fister

Foto: LIL.U


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)