Dilema: kupiti zdaj ali počakati razprodaje

Vsaka se je že znašla v precepu, ko ni vedela, ali naj določen kos kupi takoj ali naj raje počaka na znižanje.

19.12.2015 ob 7:30

shutterstock_337662434.jpg

Kako vedeti, katera odločitev je pravilna? Če boste kos kupili takoj in ga boste kasneje videli na razprodaji, je slaba volja neizogibna, povsem mogoče pa je tudi, da ga na razprodaji sploh ne bo. Tvegati ali ne?

Pri lažji odločitvi vam bodo morda pomagala naslednja vprašanja, ki si jih postavite pred to dilemo.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

"Je ta kos mogoče kupiti tudi v drugi trgovini ali na spletni strani?" Če gre za ekskluziven kos, ki ga prodajajo samo na enem mestu, obstaja velika verjetnost, da ga bodo v času razprodaj razgrabili. Če si ga res, res želite, ga kupite. Če pa je na voljo tudi drugje in morda celo na spletu, počakajte.

"Mi je všeč tako zelo, da cena ni pomembna?" Ko vam je kos tako zelo všeč, da si ne predstavljate svoje garderobe brez njega, je odločitev preprosta. Kupite takoj. A vedno zapravite le toliko, kolikor vam dopušča denarnica. Nikar si ne delajte dolgov zaradi mode.

shutterstock_253311415.jpg

"Je kos del instant mode?" Če gre za trenutni trend, za katerega niste povsem prepričani, ali ga boste nosili tudi čez eno leto, počakajte na razprodaje, ne glede na to, kako močno si ga želite.

"Je kos omejen zgolj na eno sezono?" Govorimo o zimskem plašču ali poletnih sandalah. Pri takih kosih bi bilo nesmiselno čakati na razprodaje, saj so te po navadi ravno ob koncu sezone, ko kosa skorajda ne boste mogli več nositi. Razen če lahko potrpežljivo čakate na naslednje leto. Sezonske kose zato kupite ob začetku sezone, da boste lahko od njih odnesli čim več.

"Si ga lahko privoščim po polni ceni?" Impulziven nakup pregrešno dragega kosa ni nikoli dobra dolgoročna odločitev. Počakajte na razprodajo, in če vam je namenjen, vas bo počakal.

Včasih pa si je najbolje reči: »Če mi je ta kos namenjen, me bo že počakal.«

"Kako pogosto ga bom nosila?" Če takoj veste, da boste kos nosile redno in da bo odlično dopolnil vaš stil, je najbolje, da ga kupite takoj. Če pa dvomite o pogosti nošnji in slutite, da bo na vrsto prišel občasno, počakajte na razprodajo.

"Ne morem ga spraviti iz glave ..." Kadar pomerite en kos in niste povsem prepričani o nakupu, ga za vsak primer rezervirajte. Če vam doma kar ne more iz glave in ves čas razmišljate o tem, s katerimi kosi ga boste lahko kombinirali, imate odgovor na dlani.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)