Pravilo 80/20 kot pomoč pri nakupovanju

Super bi bilo, če bi se enkrat za vselej znebili občutka, da nimate nič za obleči, kajne?

20.6.2015 ob 10:30

shutterstock_79706548.jpg

Pravzaprav je rešitev precej preprosta. Da bo brskanje po omari prinašalo boljši občutek, morate celotno sliko videti že pred in med nakupovanjem.

Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Razmislite, kako si želite, da bi vaša omara izgledala v prihodnje, hkrati pa mislite tudi na to, kaj resnično potrebujete. Pri tem vam bo najlažje pomagalo pravilo 80/20, ki skrbi za to, da imate nakupovanje in ponudbo svoje garderobe vedno pod nadzorom.

shutterstock_113480041.jpg

Za kaj gre?

Vsako sezono 80 odstotkov svojega proračuna namenite skrbno izbranim, klasičnim kosom, ki bodo zapolnili vse "luknje" vaše omare. Govorimo o osnovnih kosih, ki jih lahko preprosto nadgradite s čevlji, torbico, nakitom. Klasična bela srajca, mala črna oblekica, salonarji v kožnem in črnem odtenku, ozko zašiljeno krilo, hlačni kostim, itd. Izbirajte kvalitetne kose iz dobrega materiala. Cena naj ne bo prvi pogoj za nakup. Gre za premišljene nakupe.

shutterstock_107120990.jpg

Ostalih 20 odstotkov proračuna pa namenite kosom na sezonskih razprodajah in impulzivnim nakupom. Govorimo o spontanih nakupih, o eksperimentiranju s trendi in o tem, kaj vas trenutno navdušuje. Moda je navsezadnje še vedno najboljša, če v njej uživamo, kajne?

Mična pa vam pomaga odgovoriti tudi na vprašanje, koliko lahko pravzaprav na mesec zapravite za nakupe.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)