Afnarije: Unikaten nakit in dodatki treh nasmejanih deklet

Afnarije. ustvarjajo Tina, Daša in Tadeja, profesorice likovne umetnosti, ki so jih zapeljali nakit in drugi unikatni izdelki.

10.6.2017 ob 5:10

afnarije10-min.jpg

Pod znamko Afnarije. se skrivajo tri dekleta, ki jih druži ljubezen do umetnosti in ustvarjanja. Tina Jerič, Daša Praznik in Tadeja Pogačnik svojo domišljijo in igrivost skozi ročno narejene izdelke delijo tudi z drugimi. Po izobrazbi so profesorice likovne umetnosti, zato jim ustvarjanje ni nič tujega. 

1.jpg

"Spoznale smo se na študiju pedagogike, kjer smo postale kot rit in srajca, da pa ne bomo samo klepetale, smo ustvarile blagovno znamko Afnarije.," so Mični zaupale ekscentrične ustvarjalke, ki pravijo, da jih ni strah izstopati.

2.jpg

Pod znamko nastajajo najrazličnejši izdelki, saj ima vsaka nekoliko drugačen slog. Ustvarjajo z različnimi materiali, kot so umetniška plastika, doma vzgojeni kristali ter ročno rezan les, obogaten z barvami s posebnim učinkom marmorja. Tina, ki ustvarja iz posebne plastike, prisega na geometrijske vzorce in ravne linije, Daša se najbolje znajde z lesom in živahnimi barvami, medtem ko Tadeja ustvarja nakit s kristali, pa tudi nahrbtnike in mehke otroške igrače.

3.jpg

Delovni kotiček si je vsaka ustvarila kar doma, vse pa so zagovornice umetniškega kaosa. "Kot velike občudovalke ročno narejenih izdelkov ne podpiramo takšnih in drugačnih strojnih bližnjic. Les je rezan in obdelan ročno, plastika je natančno porisana, kristalčki iz naravnih mineralov pa vzgojeni kar doma," pravijo "afne", kot se rade poimenujejo. Nekaj njihovih izdelkov ujamete v spodnji fotogaleriji.

Avtor: Maja Fister

Foto: Afnarije.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)