Kako pozirati za fotografijo, da vam bo všeč že v prvem poskusu

V času, ko snemamo in objavljamo več fotografij kot kdajkoli prej, je skoraj nedopustno, da ne bi poznali svojega najbolj laskavega kota za fotografiranje.

15.1.2018 ob 10:25

micna-min.jpg

Veste, kako se morate postaviti, da si boste na fotografiji všeč že ob prvem poskusu? Zbrali smo devet trikov, ki vas bodo naredili mojstrice poziranja.

Ne kopirajte skupine 

Če na fotografiji niste sami, nikar ne padite pod vpliv drugih deklet. Na skupinskih fotografijah lahko hitro zagledamo sindrom papig, saj dekleta skoraj nezavedno oponašajo ena drugo. Če ena stegne jezik, ga tudi druge, če ena s prsti pokaže znak za mir, ga tudi druge, če ena pošlje poljub, ga še ostale in če se ena postavi na bok, vanje usloči roke, nagne obraz in malo skrči noge, to storijo še vse ostale. Ne počnite tega! Bodite samosvoje, fotografije pa bodo videti veliko bolj simpatične in razgibane, če bo vsaka počela nekaj čisto svojega! 

Upoštevajte proporce

Ko se postavljate pred objektiv, imejte v mislih, da bo tisti del telesa, ki bo bližje kameri, tudi videti večji. Naj bo to vaša glava ali noga, pazite, da ne boste videti neproporcionalno.

micna_poze3-min.jpg

Uporabite jezik

Seveda ne tako, da ga stegnete! Gre za enega najbolj uporabnih, a tudi malo čudaških trikov. Morda vam bo na začetku malo čudno, a verjemite, deluje! Gre za to, da jezik pritisnete na nebo, s tem pa zmanjšate podbradek oziroma napnete kožo pod brado in poudarite čeljustne kosti. Mimogrede, na to tehniko prisegata tudi Heidi Klum in Rennee Zellweger. 

Natrenirajte nasmeh 

Nasmeh za kamero je malo bolj kompliciran od tistih, ki pridejo naravno. Preširok nasmeh lahko deluje grotesktno, njegova popolna odsotnost pa vas naredi preveč mrke, vzvišene in slabovoljne. Rešitev? Naraven nasmešek, v katerem rahlo privihate ustnice, smehljati pa se morajo tudi oči, okoli katerih se naredijo majhne gubice. 

Vadite lepo držo 

Ne le za fotografije, tudi zato, ker je prijaznejša za vaš hrbet. Poleg tega, da je pokončna drža videti bolje od grbe, pa vam da tudi avro, ki vas napolni z močjo in samozavestjo, kar je še posebej privlačno.

micna_poze2-min.jpg

Nagnite obraz

Če obraz rahlo nagnete, mu boste dodali več ostrine in definicije, saj bodo luč in sence nanj lepše padali, le pretiravati ni treba, saj lahko vaš vrat deluje polomljeno, če boste obraz preveč zarotirali.

Zasukajte telo in uporabite roke 

Ta trik zvezdnice na rdeči preprogi uporabljajo že leta. Telo v bokih obrnite za 45 stopinj, roko pa položite v bok tako, da bo komolec kazal proti kameri. Nato eno nogo postavite malo pred drugo, prste obrnite proti kameri, težo pa prenesite na zadnjo nogo. 

Prekrižajte noge 

Stanje kot kip z obema nogama trdno na tleh lahko deluje strogo in zategnjeno, zato noge prekrižajte pri gležnjih. Tako bodo tudi boki videti ožje, noge daljše, delovali pa boste bolj sproščeno.

micna_poze1-min.jpg

Sprostite se! 

To je verjetno tudi eden najpomembnejših nasvetov, ki pa jih je tudi najtežje udejaniti. Napetost telesa in obraznih potez je na fotografiji zelo opazna, zato je pomembno, da se kamere ne bojite, se poskusite čim bolj zabavati, saj bodo le takšne fotografije videti pristno in simpatično.

 

Avtor: F. M.

Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)