Frida, si to ti? Manekenka, ki je osupnila z neverjetno košatimi obrvmi

Košate obrvi za vse: pozabite Frido Kahlo, Caro Delevigne in Fredyja Milerja, prihaja Sophia.

21.9.2017 ob 4:55

Desktop34.jpg

Frida Kahlo, Cara Delevingne in Fredy Miler se lahko poslovijo od nazivov "ponosni lastniki najslavnejših obrvi na svetu". Na njihovo mesto prihaja Sophia Hadjipanteli!

Da so močne obrvi v svetu mode več kot dobrodošle, je pred nekaj leti dokazala 25-letna angleška manekenka Cara Delevingne, ki ima pri svojih rosnih letih pod palcem že okoli 18 milijonov dolarjev. A Carine obrvi, po katerih je tako prepoznavna, se skrijejo pred tistimi, ki jih prav tako ponosno nosi Sophia Hadjipanteli.

Ko iz dveh obrvi nastane ena

Močne obrvi so vroče že nekaj sezon, gospodične, ki so si jih v letih, ko so bile priljubljene resnično tanke, premočno populile, pa si jih morajo zdaj dorisovati. Pravilo košatih obrvi pa – vsaj do zdaj – nikoli ni velevalo, da se morata obrvi na sredini čela dejansko tudi srečati.

Te meje trenutno zabrisuje manekenka Sophia Hadjipanteli, ki je osupnila z neverjetno košatimi obrvmi, ki se pravzaprav združita v eno. V angleščini ta pojav imenujejo "unibrow", torej obrv, ki nastane, ko se dve združita v eno.

#UnibrowMovement: Gibanje za normaliziranje stvari, ki jih družba označuje za nenormalne

V ta namen je Sophia na Instagramu celo pozvala k gibanju pod oznako oziroma hashtagom #UnibrowMovement. Kot je zapisala, to gibanje označuje veliko več kot le njene obrvi ali njo samo. 

"Gre za normaliziranje nečesa, kar nas družba sicer sili skrivati ali popravljati. Karkoli že je stvar na tebi, ki ti je všeč, a morda ni všeč komu drugemu, se ne spreminjaj za nikogar. Zame so to moje obrvi. Moja misija so spremembe. Ne fizične, ampak družbene," je zapisala manekenka, ki s svojo kampanjo spodbuja toleranco do drugačnosti.

In kdo je pravzaprav Sophia? 21-letna gospodična živi v Ameriki, kamor je njena družina imigrirala s Cipra. Androgena naravna plavolaska z neverjetno močnimi obrvmi sicer še vedno študira, občasno dela kot model in ustvarja svoj YouTube kanal, kjer objavlja videe o modi, lepoti in drugačnosti. 

Sophii na Instagramu sledi okoli 70 tisoč sledilcev, številka pa narašča vsako minuto. Prav na Instagramu jo je odkrilo nekaj agencij in njena kariera modela se je začela. Kot je večkrat priznala tudi sama, so prav njene nenavadne obrvi razlog za njeno vedno večjo prepoznavnost, poleg pozitivnih komentarjev pa jih je vsakodnevno deležna tudi kup negativnih. A gospodična se nanje požvižga, le vprašanje časa pa je, kdaj jo bo med svoje vrste povabila kakšna odmevna modna hiša.

Avtor: F. M.

Foto: Sophia Hadjipanteli/Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)