Najugodnejše oblikovanje obrvi? Z nitjo!

Metod za odstranjevanje dlačic je kar nekaj, a nitkanje ostaja ena najučinkovitejših, najpreprostejših in predvsem najbolj ugodnih metod.

22.7.2016 ob 6:30

shutterstock_148182848.jpg

Nitkanje oziroma "threading" je zelo stara metoda odstranjevanja dlačic, ki pa v zahodnih kulturah postaja priljubljena šele zdaj. Metoda je sicer že dolga leta prisotna predvsem v Aziji, kot vemo, pa najboljše lepotne tehnike prihajajo prav z vzhoda. Nitkanje je najbolj priljubljeno za oblikovanje obrvi, s to metodo pa se lahko znebite tudi dlačic na nogah in drugih delih obraza.

Vse kar potrebujete je nit in spretne roke!

In kako nitkanje pravzaprav deluje? Potrebujete okoli 40 centimetrov sukanca. Oba konca zvežete skupaj, da z nitjo sklenete krog. Nit z razprtimi prsti primite na vsaki strani in jo trikrat zasukajte, tako da se na sredini naredi oblika črke X. Ko razširite prste na eni in na nato na drugi roki, se mora vozliček na sredini premikati levo in desno.

Preden se z nitko spravite nad obrvi, najprej poskusite na dlačicah na nogah. Dlačice, ki jih želite odpraviti, morajo biti v kotu črke X, ki jo tvori nit. Vozliček nato z gibi roke premikate levo in desno, v kot med nitjo pa se bodo ujele dlačice, ki jih boste izpulili. Vozel pomikajte v nasprotni smeri rasti dlačic.

Manj boleče od drugih metod

Z nitkanjem dlačice odstranimo s korenino vred in je manj boleče od voskanja ali depilacije, poleg tega vam ni treba čakati, da dlačice dovolj zrastejo, saj z nitko ujamete tudi zelo kratke in svetle. Metoda je zato najbolj primerna za občutljivo kožo, pa tudi za tanjše denarnice.

Avtor: F. M.

Foto: Shutterstock

Video: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)