15 napak pri oblikovanju obrvi

Na kaj morate biti pozorni.

28.9.2016 ob 11:30

obrvi_shutterstock_413005006.jpg

Časi tankih obrvi so po zaslugi Care Delevingne, Brooke Shields in Lily Collins minili. Z bogatejšimi in izrazitejšimi pa skoraj ni mogoče zgrešiti, kajne? Žal ne bo držalo. Goste obrvi niso neurejene obrvi in če ste se odločili, da jih vendarle malce prikrojite, si poglejte, katerim napakam se morate pri tem obvezno izogniti.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku

Svinčnik napačne barve

Vaše obrvi so res temno rjave, a vam zato ni treba izbrati prav takšnega svinčnika, s katerim jih poudarjate. Hibba Kapil, strokovnjakinja za ličenje v bistvu predlaga za vsaj dva odtenka svetlejšo barvo od tiste, ki vam jo je podarila narava. Na takšen način boste dosegli naravnejši videz.

Uporaba ogledala, ki odsev poveča

Ogledala, ki povečajo, so lahko čudoviti pripomočki, a ko gre za urejanje obrvi, niso najboljša izbira. »Uporabljate običajno ogledalo, se od njega odmaknite vsaj za dolžino roke in si zagotovite kar najnaravnejšo svetlobo,« svetuje kozmetičarka Joey Healy. »Če boste preblizu ogledalu, ne boste imeli celostnega pogleda na obrvi in kaj hitro boste odstranili več dlak, kot ste nameravali.«

Puljenje pred prhanjem ali kopanjem

Nobena skrivnost ni, da puljenje obrvi zadaja bolečino. Para, ki se ustvarja med kopeljo ali prho pa bo odprla pore in zmehčala lasne mešičke. Obrvi boste zato odstranili lažje, manj verjetni bosta tako tudi rdeča koža in vnetje, ki se na tem področju po negi hitro lahko pojavita. Zato si obrvi raje populite po prhanju.

Prepogosto puljenje

O tem, da bi jih urejali vsak dan, raje ne razmišljajte, saj boste sicer kaj kmalu ostali brez njih. Obrvi urejajte enkrat na teden, lahko tudi na dva, odvisno od tega, kako hitro vam rastejo. Tako se boste ukvarjali samo z odvečnimi dlačicani in vas ne bo zaneslo v skušnjavo, da bi jih odstranili preveč.

Uporaba kreme za obraz na področju obrvi

Lasišča ne mažete s kremo, kajne? Seveda ne. Torej ni razloga, da bi jo nanašali na obrvi. »Uporabi kreme, losjona, gela, pudra in tudi kreme za sončenje se na predelu obrvi strogo izogibajte,« svetuje kozmetičarka Sania Vucetaj. Ti izdelki namreč ostanejo na dlačicah, zavirajo njihovo rast ter spodbujajo izpadanje.

Preveč svinčnika

Dober svinčnik res lahko lepo poudari obrvi, a večina z njim pretirava in ga napačno uporablja. Namesto, da obrvi skušate polepšati z eno, svinčnik nanašajte z več krajšimi potezami in si tako pričarajte naravnejši videz.

Uporaba šablon za obrvi

V teoriji so čudovite, saj na bi pomagale do popolne oblike obrvi. V resnici ni mogoče najti šablone, ki bi odgovarjala vsem. Zato pozabite nanje in raje vzdržujte svojo naravno obliko lokov nad očmi.

Identični obrvi

Pri oblikovanju obrvi je večina obsedena s simetrijo in prav to je še ena napaka, ki se ji velja izogniti. Obraz ni povsem simetričen in tudi obrvi naj ne bi bile takšne. Imejte v mislih, da gre za sestri in ne za dvojčici.

Pretirano striženje robov

Verjemite, le malo je takšnih, ki bi si morali obrvi striči. Menite, da med te sodite tudi sami? Torej jih počešite proti lasišču in postrizite resnično samo dlačice, ki znatno odstopajo od osnovne oblike. Nikoli ne strizite po loku, škarje bodo kaj hitro lahko odrezale preveč.

Napačen osnovni lok

Lepo oblikovan lok je ključnega pomena za končni videz. V kolikor je njegov vrh na sredini, boste vedno videti presenečeni ali jezni. Da bi se temu izognili, naj bo lok najvišji na začetku zadnje zunanje tretjine obrvi, kar bo poudarilo vašo obliko oči.

Pozabljene mlade dlačice

Čeprav se vam zdi, da tanek, svetel puh ni tako opazen, da bi vplival na vaš videz, temu ni tako. Ko ga boste z voskanjem ali puljenjem odstranili, bo vaš celoten pogled jasnejši, oblika obrvi pa izrazitejša.

Preveč puljenja v sredini loka

Če se hočete izogniti katastrofi, nikar preveč zavzeto ne pulite obrvi iz središča loka. Praznine na njem ne bodo delovale prav nič privlačno. Raje urejajte samo obrvi ob robovih.

Oblikovanje obrvi med menstruacijo

Tedaj je bolečina najizrazitejša. Tako kot v tem času ni priporočljiva depilacija, se tudi puljenju obrvi raje izognite.

Pinceta slabe kvalitete

Kvalitetno orodje zagotavlja dobro opravljeno delo. Izberite pinceto s poševnimi robovi in ne s konico, saj boste s pinceto prave oblike lažje dosegli cilj. Prav tako si priskrbite pripomoček iz nerjavečega jekla in se tako izognite kovinam, ki bi lahko dražile občutljivo kožo.

Več dlak naenkrat

Težko boste natančni, če boste skušali naenkrat spuliti več dlak. Hkrati jih boste tako hitro populili preveč. Naglica torej ni na mestu, velja eno po eno dlačico do zaželjene oblike.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)