Sanjali so o hiši za petčlansko družino in nastalo je ... (foto)

Tokrat smo se sprehodili po sodobnem družinskem domovanju, kjer se prepletata minimalizem in toplina naravnih materialov.

26.3.2019 ob 4:21

milk_honey_stanovanje_hisa_dom7.JPG

Pokukali smo v stanovanje za petčlansko družino z ambicioznim in hitrim načinom življenja. Skozi njo sta nas popeljala Borjan in Jure, dizajnerja iz studia Peppermilk interiors + design, ki stoji za prenovo, oziroma preureditvijo. Stanovanje se nahaja v hiši – dvojčku in se razteza skozi dve nadstropji, prostore pa so preoblikovali skladno s potrebami naročnikov – 5-članske družine in dveh hišnih ljubljencev.

V spodnjem nadstopju najdemo utility, manjši wc in hodnik, ki se odpre v veliko dnevno sobo s kuhinjo in jedilnico. Prenova je prinesla nekaj velikih sprememb. Na primer to, da so podrli steno med hodnikom, dnevno sobo in kuhinjo ter vse skupaj združili v en velik in odprt prostor.

Dnevno-bivalni del družini dopušča tudi izhod na vrt in na zunanje igrišče za otroke.

milk_honey_stanovanje_hisa_dom3.JPG

Glavna spalnica s prehodno omaro, ki vodi v kopalnico

Stopnice nas z bivalnega dela popeljejo v drugo etažo, ki je namenjena počitku. Mimo velike garderobne omare na hodniku pridemo v glavno spalnico, ter v dve ločeni otroški sobi. Glavna spalnica ima prostoren tloris, v katerega je vključena tudi velika prehodna walk-in omara, skozi katero pridemo do zasebne kopalnice s kadjo. V tem nadstropju je sicer še ena kopalnica za preostale člane družine – tri otroke.

milk_honey_stanovanje_hisa_dom17.jpg

Otroška soba z dvignjeno posteljo

Otroški sobi sta razgibani in izredno svetli, nadstandardna višina stropa pa je z uporabo predalnih stopnic in kombinacijo lestve omogočila postavitev dvignjene postelje na podestu, ki otrokom predstavlja pravo doživetje. V spodnjem nadstropju otroške sobe je tudi pisarna, oziroma delovna miza.

milk_honey_stanovanje_hisa_dom14.JPG

Celotno pohištvo je bilo narejeno po meri in nudi maksimalen izkoristek ter funkcionalnost. Ostali izbrani kosi pa lično dopolnjujejo funkcionalnost mizarskega pohištva in dajejo hiši poseben pečat prepleta minimalizma s toplino naravnih materialov.

milk_honey_stanovanje_hisa_dom16.JPG

Skozi stanovanje v dvojčku se lahko sprehodite skozi spodnjo fotogalerijo.

Avtor: Maja Fister
Foto: Peppermilk interiors + design

PREBERITE ŠE: Se da iz polkleti ustvariti svetlo stanovanje? Da! Oglejte si ta dom v srcu Ljubljane (foto) ALI Prej in potem: Ko babičino stanovanje postane čudovit dom za mlad par (foto)

PRIPOROČAMO TUDI: Foto: Pokukajte v najlepšo kopalnico v Domžalah


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)