FOTO: Oglejte si Heleno, čudovito novo stanovanje v Ljubljani

Ste že spoznali Heleno? To je imenitno ljubljansko stanovanje za štiričlansko družino, ki je nastalo v studiu mladega kreativnega tima POKE.

29.5.2018 ob 3:47

stanovanje_ljubljana_poke_studio_prenova_kuhinja_dnevnasoba1.jpg

POKE studio je ustvaril še en imeniten projekt, ki so ga poimenovali po grški boginji, hčeri Zeusa in Lede. Heleno že tisočletja opevajo umetniki z vseh vetrov, tokrat pa jo je zaneslo še v interier.

Stanovanje so pri POKE studio oblikovali za mlado štiričlansko družino, ki po zasedenih urnikih rada pride v udoben, barvit in vizualno zanimiv dom, ta pa s svojim dizajnom lepo predstavlja vse družinske člane. Lastnika sta uspešna podjetnika, ki obožujeta tudi potovanja, ob takšnem domu pa verjamemo, da jim konci dopustov in povratki v takšen dom niso prav nič grozni. Stanovanje so uredili letos, vključno s teraso pa meri 185 kvadratnih metrov.

stanovanje_ljubljana_poke_studio_prenova_kuhinja_dnevnasoba5.jpg

Med eklektičnim in modernim

Dizajnerji so bili pozorni na izbiro barv, materialov in tekstur, s čimer so ustvarili lepo ravnovesje med eklektičnim in sodobnim slogom. Prevladuje torej nevtralna barvna paleta, ki pa je polna dodatkov živahnih tonov, kot sta kraljevsko rdeča in zelena, ki razbijeta uniformnost in dodata igrivo noto.

stanovanje_ljubljana_poke_studio_prenova_kuhinja_dnevnasoba2.jpg

Stanovanje krasijo tudi številne umetnine na stenah, igrive slike pa dodajo piko na I s svojo nenavadnostjo, od črno belega psička v dnevnem prostoru, do table za pisanje sporočilc in čudovitih ogledal vseh oblik po celem stanovanju.

stanovanje_ljubljana_poke_studio_prenova_kuhinja_dnevnasoba4.jpg

Velika panoramska okna in oljen hrastov parket 

Dnevni prostor je svetel in prostoren tudi zahvaljujoč velikim panoramskim oknom, ki so omehčana z elegantnimi zavesami, ki lahkotno padajo do tal. Tla prekriva parket iz oljenega hrasta v obliki robje kosti, kar daje vtis prefinjenosti in prestiža.

stanovanje_ljubljana_poke_studio_prenova_kuhinja_dnevnasoba6.jpg

Kuhinjski pult iz marmorja, ki vas ne odreže od dogajanja

Kuhinja je prostorna, pult iz marmorja pa odpira pogled na dogajanje v jedilnici in dnevnem prostoru, kar pomeni, da kuhar ali kuharica nikoli nista izolirana od glavnega dogajanja, ampak lahko med pripravo hrane kramljata z gosti.

stanovanje_ljubljana_poke_studio_prenova_kuhinja_dnevnasoba3.jpg

Očarljivi otroški sobi, sanje vseh otrok 

Poleg elegantne in prostorne spalnice z imenitnim bakrenim knjižnim stojalom, sta nas navdušili tudi otroški oziroma mladinski sobi, ki sta sanje vsakega podmladka. Kljub sodobnemu slogu so otroško igrivost in zasanjanost ohranili s pastelnimi barvami in puhastimi oblaki, postelji v obeh pa sta tako čudoviti, da spanje nikoli ne bo težava.

Avtor: Maja Fister
Foto: Poke Studio


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)