Prej in potem: Iz temnega stanovanja v Šiški nastal ta čudovit dom (foto)

Pregledovanje fotografij pred in po prenovi je vedno nekaj posebnega. Sploh, kadar je sprememba očitna in veliko boljša izbira. Pokukajte v stanovanje v Šiški.

27.6.2019 ob 8:49

obrat_stanovanje_prenova_arhitektura_siska_ljubljana1.jpg

Tokrat predstavljamo prenovo arhitekturnega biroja Obrat, ki je vlil novo dušo stanovanju v Šiški. 85 kvadratnih metrov veliko stanovanje v starejši, a obnovljeni stanovanjski stavbi, je imelo dve veliki sobi in jedilnico, ki jih je povezal hodnik. Ob hodniku so bile majhne sanitarije. Razmeroma veliko stanovanje je zaradi takšne razporeditve delovalo neprostorno in temno.

Manjši hodnik, večja kopalnica

S prenovo so arhitekti želeli stanovanje narediti bolj povezano, primernejše za družino. Uredili so tudi večjo kopalnico ter izkoristili prednosti dvostranske osvetlitve. Nekoliko so spremenili tloris, na račun kopalnice zmanjšali hodnik in povečali prostore ter poskrbeli za občutno boljšo organizacijo.

obrat_stanovanje_prenova_arhitektura_siska_ljubljana11.jpg

V dnevni sobi še vedno kraljuje stara peč, spomin na druge čase, velika okna in vrata drugega balkona pa v prostor mečejo veliko svetlobe. Drzen, a simpatičen dodatek je tudi kip volka, ki tuli v luno – ali vsaj v televizijo.

Čudovita bela kuhinja z vintage pridihom

Sodobna arhitektura ljubi minimalizem, belino in veliko svetlobe. Bela barva je tista, ki prostoru vlije še več luči, a lahko hitro deluje tudi sterilno. Vendar pa tega v stanovanju v Šiški ni čutiti. Čudovita kuhinja z mehkimi elementi ima nostalgičen pridih, zanimiva izbira pa so tudi prozorni stoli okoli jedilne mize.

obrat_stanovanje_prenova_arhitektura_siska_ljubljana9.jpg

Kako je bilo stanovanje videti pred in kakšno je po prenovi, preverite v spodnji fotogaleriji.

Avtor: Maja Fister
Foto: Janez Marolt/Obrat

Preberite še: Trend čudovitih dnevnih sob iz sedemdesetih: vkopane zofe ALI Prenova prizidka: Ko garaža v Rožni dolini postane čudovit svetel dom

Priporočamo tudi: Je to res najboljši način kuhanja krompirja? in Londončane bo osupnil neskončni bazen s podmornico


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)