Zakaj bi morali vsak dan piti čaj

Pomiri, če je to potrebno, ali zbistri, ko potrebujete jasne misli.

14.3.2016 ob 9:15

shutterstock_154681433.jpg

Čaj je napitek, ki lahko pomiri, ko je potrebna sprostitev, ali poživi, ko potrebujete jasne misli. Dober je za celotno zdravje in bi si ga morali privoščiti vsak dan.

Izberite takšnega, ki je kot nalašč za premagovanje težav, ki vas morda pestijo, in se razvajajte s skodelico okusnega in zdravilnega napitka.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Zeleni čaj ohranja zdravje kosti

Raziskave so dokazale, da zeleni čaj med drugim lahko zmanjša tveganje za pojav osteoporoze in lomljenje kosti pri starejših posameznikih.

Nesladkan črni čaj premaga slab zadah

Če imate težave z neprijetnim zadahom, začnite piti črni čaj. Strokovnjaki z univerze v Chicagu so dokazali, da kemične snovi v njem zavirajo delovanje bakterij, ki povzročajo slab zadah.

caj.jpg

Lahko ublaži sezonske alergije

Če imate težave s sezonskimi alergijami, vsak dan uživajte koprivni čaj. Sicer še ni natančno dognano, na kakšen način, a v eni od raziskav so znanstveniki dokazali, da lahko olajša simptome alergije.

Boljši je kot voda

Strokovnjaki Evropskega časopisa za klinično prehrano so dokazali, da čaj telo hidratira enako učinkovito kot voda, ob tem pa vsebuje še antioksidante in druge koristne snovi ter je zato boljši od vode.

Lažje ga je skuhati kot kavo

Za kavo je treba počakati, da voda zavre, za pripravo čaja potrebujete zgolj skodelico, vrečko in toplo vodo. Nič lažjega.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)