Najboljši čaji za spanje

Spoznajte, kateri napitki vas bodo zazibali v mirno noč.

24.2.2016 ob 12:30

shutterstock_177317345.jpg

Nič ni prijetnejšega, kot skodelica čaja, ki jo posrebate zvečer na kavču pod toplo odejo. In da bo ta imela še boljši učinek, izberite čaj, ki vam bo pomagal do lepšega ter mirnejšega počitka. Izogibajte se pravim čajem in si privoščite zeliščne. Takšne, ki vas bodo zazibali v prijeten sen. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kamilica. Že od nekdaj so cvetovi kamilice znani kot blažilci stresa in pomočniki spanca. Skodelica kamiličnega čaja je torej nedvomno zaveznica dobrega počitka. Pripravite si vsak večer svež napitek tako, da v skodelico stresete dve žlički posušenih kamiličnih cvetov in jih prelijte z dvema decilitroma vrele vode. Pokrijte in pustite pet do deset minut. Pripravljen čaj precedite ter ga sladkajte z medom.

Baldrijan. Še ena rastlina, ki odpravlja nespečnost, saj pomirja in premaguje stres. Za čaj uporabite posušeno baldrijanovo korenino. Eno do dve čajni žlički korenine (3 do 5 gramov) prelijte z dvema in pol decilitroma vrele vode. Počakajte od 10 do 15 minut in precedite. Sveže pripravljen napitek pijte dva do trikrat na dan, eno od skodelic pa obvezno pred spanjem. 

Sivkin čaj. Sivka na dušo in telo deluje pomirjujoče ter tako zagotavlja boljši spanec. Čajno žličko posušenih sivkinih cvetov prelijte zdvema decilitroma vrele vode, čez nekaj minut precedite, sladkajte z medom in za lahko noč popite zvečer pred spanjem.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)