Škodljivo spanje z mokrimi lasmi

Preden ležete k počitku, si posušite lase.

28.8.2015 ob 8:15

shutterstock_158444804.jpg

Če se prhate tik pred spanjem in se vam ne ljubi sušiti las, jih najbrž samo zavijete v brisačo ter se z mokrimi odpravite v posteljo. A prav ta navada ima kar nekaj škodljivih posledic. Res je sicer, da zaradi nje ne boste utrpeli prehlada ali gripe, lahko pa svojemu zdravju škodujete drugače.


Že slediš Mični na Facebooku?

Mokri lasje povzročajo glavobol. V prvi, REM-fazi spanja dihamo plitvo, srčni utrip in krvni tlak se višata, temperatura telesa pa nekoliko raste. Mokri lasje segrevanje otežujejo, telo mora vanj vlagati več napora, zato se lahko pojavi glavobol.


Preberite še:

shutterstock_209330299.jpg

Poveča se verjetnost glivičnih okužb. Nobena skrivnost ni, da je vzglavnik bivališče za pršice in bakterije ter da se v njem kopičijo vlaga in odmrle celice s telesa. Ti procesi so še izrazitejši, kadar je vzglavnik v stiku z vlažno brisačo. V tem primeru nastanejo idealne razmere za razvoj glivic, ki se ob stiku s površino prenašajo na vašo kožo in na njej povzročajo neljube glivične okužbe.

Lasje bodo hitreje uničeni. Med spanjem se obračamo in lasje so izpostavljeni velikim pritiskom, ti se zato lomijo in uničujejo. Zlasti če so mokri.

shutterstock_197429189.jpg

Nasvet: Brisača je sicer lahko odličen pomočnik za urejanje pričeske. Če imate dolge, po umivanju še nekoliko vlažne lase, jih zavijte v brisačo in počakajte, da se popolnoma posušijo. Dočakali boste lepe in bujne kodre. A to velja le, če se z njo ne boste podali k počitku.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)