Kako na vas vpliva položaj spanja

Poglejte, zakaj je važno proti kateri smeri neba je obrnjena vaša postelja.

11.10.2015 ob 9:25

shutterstock_220778143.jpg

Ste menili, da je vseeno, ali je vaša glava med spanjem obrnjena proti severu, jugu, vzhodu ali zahodu? Torej ste živeli v zmoti, kajti položaj telesa med spanjem ima na počutje, na spodobnosti ter tako na psihično kot fizično zdravje velik vpliv. Kateri je torej za vas najboljši?


Že slediš Mični na Facebooku?


Za boljši spanec pa si preberite še:

Glava proti severu. Položaj, ki je idealen za vse, ki jih muči nespečnost ter se zvečer težko umirijo in jim spanec kratijo temne misli. Prinaša namreč občutke pomirjenosti, v ospredje prikliče duhovni mir in niža krvni tlak. Ima pa ta položaj spanja žal tudi slabo stran: preko dneva vam bo zaradi izrazite ležernosti zaradi njega lahko malce zmanjkalo kreativne energije in elana.

shutterstock_122658088.jpg

Glava proti vzhodu. Smer neba, ki je najbolj primerna za otroke in mlajše posameznike. Spodbuja namreč zgodnje vstajanje ter tako rast kot tudi miselni in fizični razvoj. Za osebe, starejše od 50 let, pa je lahko ta položaj preveč intenziven. Ker spodbuja k aktivnostim, prav tako ni primeren za hiperaktivne in tesnobne ljudi.

Glava proti jugu. Položaj, ki je povezan z visoko energijo, izrazitimi sanjami, močnim libidom, pa tudi s spori. V življenje prinaša strast, a vendar v tako ni priporočljivo spati daljši čas. Na počitek namreč lahko začne vplivati kvarno, kar se odraža kot nespečnost in posledično razdražljivost, v njem pa se lahko pojavljajo tudi dramatične in neprijetne sanje.

shutterstock_131108405.jpg

Glava proti zahodu. Smer spanja, ki je po filozofiji feng šuja povezana z občutki zadovoljstva, ugodja in užitkov. Čeprav so to pozitivne posledice, pa se lahko spremenijo tudi v pomanjkanje energije ter volje in v lenobnost. Zato ni priporočljiv za tiste, ki so usmerjeni k izgradnji kariere ali se trudijo dosegati poslovne uspehe.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)