20 minut pred spanjem: 3 stvari za boljši spanec

Ste med tistimi, ki se redko dobro naspijo? Potem berite dalje ...

10.11.2015 ob 2:00

shutterstock_184441376.jpg

Že ena noč slabega spanca se lahko močno pozna na vašem počutju. Če pa je takšnih noči še več, je lahko ogroženo celo vaše zdravje, psihično in fizično. Zato vsak večer poskrbite za to, da boste spali dobro in predvsem celo noč.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Poleg tega, da približno pol ure pred odhodom v posteljo ugasnite vse elektronske naprave, storite še sledeče tri stvari:

  • Moč vode. 20 minut pred spanjem si privoščite toplo prho ali kopel. V kopalnici prižgite le svečke, vzdušju pa dodajte še nekaj svoje priljubljene glasbe. Pomirite se, preženite negativne misli in se osredotočite le nase.
shutterstock_204909028.jpg
  • Hitro raztezanje. Po 10-minutni kopeli ali prhi si oblecite udobno pižamo in pet minut namenite raztezanju. Predvsem se osredotočite na hrbet, saj je ta med spanjem največkrat preobremenjen.

  • Dolgčas je čisto v redu. Smuknite v posteljo s knjigo, ki vas uspava in dolgočasi. Knjige, ki so napete in jih ne morete odložiti, niso dobra izbira tik pred spanjem. Berite torej takšne, ki vas bodo hitro popeljale v spanec. A pozor: berite dejansko knjigo in ne iz tablice ali računalnika. Ob elektroniki boste težje zaspali.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)