Najboljši čaj za vaše znamenje

Za ovna ingverjev, za bika baldrijanov in za ribe šipkov ter kamilični.

26.10.2015 ob 11:15

shutterstock_162894761.jpg

Tu je jesen in sledila bo zima. Prav to sta letna časa, ko nam večkrat zadiši čaj. S katerim pa se pogreti, da bo imel najboljši učinek tako na dušo kot telo? Takole glede na dele telesa, ki so pri posameznih znakih najdovzetnejši za poškodbe in bolezni, svetujejo zvezde.


Že slediš Mični na Facebooku?

Oven

Ker so ovni pogosto dovzetni za težave s sinusi, mučijo pa jih tudi glavoboli, bolečine v mišicah ter bolezni krvožilnega sistema, sta zanje najboljša čaja iz ingverja in sladkega korena. Oba namreč pozitivno vplivata na omenjene težave. Prav tako za ovne velja, naj ne pretiravajo s kavo. Če brez poživila ne gre, bo zanje boljši zeleni čaj, za pomiritev včasih malce preveč napetih živcev pa seveda tisti iz cvetov kamilice.


Preberite si še:

shutterstock_231270253.jpg

Bik

Znamenje, ki ima najbolj občutljivo grlo, žrelnico in glasilke. Čaji iz baldrijana, sladkega korena in žajblja so torej za bika idealni napitki. Za osvežitev bosta odlična šipkov in hibiskusov čaj, z dodatkom medu pa bodo vsi še boljši.

Dvojčka

Rojeni v tem znamenju imajo dokaj občutljiva dihala, zanje so zato idealni čaji iz koprive, ameriškega slamnika, sivke ter ognjiča. Zlasti ko jih muči hud kašelj ali katera od drugih dihalnih težav.

Rak

Za raka sta najprimernejša kamilični ali metin čaj. Težave s prebavili so namreč za rojene v tem znaku najpogostejše tegobe, omenjeni napitki pa pomirijo njihov razdraženi želodec. Občasno bo zanje dobrodošel tudi regratov čaj, ki bo spodbudil razstrupljanje telesa.

shutterstock_161125337.jpg

Lev

Ponosni levi imajo najpogosteje težave s srcem ter srčno-žilnim sistemom. Da bi bile te čim manj pogoste, bi se levi morali večkrat okrepčati s koprivnim, kamiličnim, z janeževim in baldrijanovim čajem, ki hkrati pomirjajo, blažijo stres ter iz telesa pospešeno odplaknejo strupene snovi.

Devica

Živčevje je pri devicah dokaj občutljivo, prav tako pa še prebavila, zlasti črevesje in trebušni predel. Čaji iz janeža, sivke, kamilice in mete so za device zato najboljši. Z malce sladkega medu pa bodo še bolj pobožali dušo in telo.

Tehtnica

Pri tehtnicah so največkrat na preizkušnji ledvice, mehur, jajčniki ter sistem z notranjim izločanje, torej žleze, ki izločajo hormone. Na rojene v tem znamenju zato zlasti blagodejno vplivajo čaji, pripravljeni iz ginsenga, brinovih jagod, šipka, brusnic in regrata.

Škorpijon

Spolni organi in sečila, koža, dihala ter prebavila so pri rojenih v tem znaki najpogosteje podvrženi obolenjem, zato so zanje najboljši čaji iz malinovih listov, brusnic, baldrijana in koprive. Skodelica pred spanjem bo pomagala premagati prenekatero od omenjenih tegob.

shutterstock_271055624.jpg

Strelec

Strelci so dokaj aktivni, a na žalost jih pogosto doleti išias. Njihovi kritični deli telesa so stegna, boki in zadnjica, stanje pa lahko izboljšajo s čaji iz rdeče detelje ter regrata in obvezno z dodatkom sveže limone.

Kozorog

Največkrat je pri njih na udaru njihovo okostje, a tudi zobje in nohti. Porušeno notranje ravnovesje, ki vpliva na te organe, lahko znova uravnajo s čaji iz kamilice, bezgovih cvetov ali bezgovih jagod.

Vodnar

Živčni sistem in krvni obtok sta pri vodnarju najpogosteje tarči bolezni in poškodb, zato so zanje priporočljivi čaji, ki pomirjajo ter razstrupljaj in krepijo telo. Zlasti tisti iz kopriv, bezgovih cvetov, bezgovih jagod, baldrijana in rmana.

Ribi

Pri ribah sta najpogosteje prizadeta imunski in limfni sistem. Prav zato je zanje najboljši šipkov čaj, ki vsebuje veliko vitamina C, pa tudi rmanov, ki pomirja in spodbuja delovanje limfnega sistema. Dobri pa so tudi metin, koprivni in kamilični čaj. Prav slednji jih bo najbolje pomiril po stresnem dnevu in jim pomagal utoniti v spanec.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)