Gordon Ramsay razkril, kako pripraviti popolna umešana jajca

Eden izmed najbolj priljubljenih kuharjev na svetu ima svoje skrivnosti tudi pri pripravi jedi, ki je na prvi pogled zelo enostavna.

16.8.2017 ob 7:55

umesana_pexels-photo-85778.jpg

Če ste mislili, da za pripravo popolnih umešanih jajc ni potrebno veliko znanja in da jih zna pripraviti vsak izmed nas, ste se motili. Da so jajca popolna, puhasta in ne preveč kuhana, je potrebno kar nekaj spretnosti. Kuharski mojster Gordon Ramsay je zato v eni izmed svojih oddaj MasterChef tekmovalcem razkril, kako vse to doseči.

Umešana jajca so pogosto preveč kuhana in zakrknjena. Gordonova taktika je zato takšna, da med neprestanim mešanjem jajca na 30 sekund umika in vrača na ogenj. A to še ni vse. Gordonov celoten postopek, kako pripraviti popolna umešana jajca razkrivamo spodaj.

  • Jajca, ki ste jih vzeli iz hladilnika ubijte naravnost v ponev in dodajte tri majhne koščke masla. Ponev nato pristavite na ogenj.
  • Nastavite visoko temperaturo in nežno mešajte. Gordon pravi, da z vsakim potegom vse postrga z dna ponve, da se jajca ne primejo.
  • Gordon svetuje, da jajc ne začinite takoj, saj se pogosto zgodi, da se zaradi začimb obarvajo sivo. 
  •  Po tridesetih sekundah kuhanja, umaknite ponev za 30 sekund. To bo upočasnilo proces kuhanja in preprečilo, da bi bila jajca preveč kuhana. Ta postopek ponavljajte naslednje tri minute.
  • Jajca ves čas nežno mešajte. Ko se vam bodo zdela kuhana, dodajte sol in poper.
  • Če bi radi svoja jajca popeljali na še višjo raven, dodajte žličko creme fraiche. Jed bo tako še bolj kremasta, manj bo tudi možnosti, da so jajca preveč kuhana.
  • Jajca servirajte na toastu, popečete lahko tudi paradižnike in gobe. Za dekoracijo na koncu potresite še drobnjak.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Pexel


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)