10.5.2017 ob 5:27
Na družabnih omrežjih so nebeška jajca čez noč postala pravi hit in trend. Menda niso samo zelo okusna, privlačna so tudi za oko, zato ni nič čudnega, da je vse več takšnih, ki na Instagramu objavljajo fotografije te kulinarične kreacije.
Nebeška jajca so videti kot prava umetnina. Oblak iz stepenih beljakov, v sredini pa je rumenjak. Beljaku lahko dodate tudi sir, slanino ali začimbe. Recept pa je izjemno priljubljen tudi zato, ker se pri kuhanju ne uporablja maščobe.
Kako pripraviti nebeška jajca?
Najprej ločite rumenjake in beljake. Beljake stepajte tako dolgo, da ustvarite iz njih sneg. Sneg položite na pekač na katerega ste predhodno položili pekovski papir in na sredini, kamor boste kasneje dodali rumenjak, naredite manjšo vdolbino. Pekač s snegom potisnite v pečico, ki ste jo ogreli na 220 - 230 stopinj. Beljake pecite približno pet do sedem minut. Nato na beljake položite še rumenjake, dodajte ščepec soli in pecite še nekaj minut.
Pa dober tek!
Avtorica: P. Pa.
Foto: Instagram
oddajte komentar