Feng šuj za prijetne počitnice

Da bodo odhod, bivanje in povratek s počitnic kar najbolj prijetni, si pomagajte s feng šujem.

16.7.2015 ob 8:15

shutterstock_276396446.jpg

To, da lahko s pomočjo feng šuja izboljšate kvaliteto bivanja doma, že veste. Pa ste vedeli, da si z njim lahko pričarate tudi prijetnejše počitnice? Poglejte, na kakšen način s seboj na dopust poleg kovčkov vzemite še pozitivno energijo.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Pred potovanjem. Če boste za seboj pustili razmetano stanovanje, boste s seboj na potovanje vzeli kaos. Ta se bo lahko odražal v težavah s hotelskimi sobami, zamudami v prevozih in podobnih nevšečnostih. Zato stanovanje pred počitnicami pospravite. Posebno pozornost namenite kuhinji: odstranite vse ostanke hrane in obvezno odnesite smeti. Če boste odsotni več kot teden dni, nekoga prosite, da popazi na vaše rastline in vam vsak dan prezrači stanovanje.


Za res dobre počitnice si preberite še:

shutterstock_99063752.jpg

Na potovanju. S seboj vzemite sliko doma ali družine. To vam bo pomagalo ohraniti energijsko vez s krajem in ljudmi, ki jih imate radi. Prav tako s seboj vzemite kakšen predmet iz stanovanja. Lahko priljubljeno dišečo svečo ali kaj podobnega. Takoj, ko prispete na počitniški cilj, na široko odprite okna in prezračite prostore, nato pa s seboj prinesen predmet postavite na vidno mesto.

Po vrnitvi domov. Prva stvar po vrnitvi domov je zračenje - odprite okna, zavrtite si prijetno glasbo in se gibajte po celem stanovanju. Skušajte zadržati pozitivne občutke s potovanja in ne razmišljajte o obveznostih, ki vas čakajo.

shutterstock_268210403.jpg
  • Ne čakajte predolgo s polnimi kovčki. Kar najhitreje jih izpraznite. S tem, ko jih boste praznili, si boste zagotavljali novo energijo.

  • Nato se skopajte ali oprhajte. Uporabite kopel ali gel za prhanje z vonjem sivke. Tako boste pregnali na poti nakopičen stres.

  • Privoščite si kavo in jo v miru popijte v priljubljenem naslonjaču.

  • Vzemite v roke papir in svinčnik ter razmislite o ciljih, načrtih in pričakovanjih, ki jih imate v življenju. Čas po počitnicah je kot nalašč za to, saj so misli sproščene, spočite in mirne, cilji pa povsem jasni in dosegljivi.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)