Desert iz rubrike 20 minut za sladico, ki ga razkrivamo tokrat, se odlično poda k popoldanski kavici ali večerni penini. Za njegovo lahko teksturo poskrbi sneg beljakov, za sočnost pa mehke pijane breskve. Ob pripravi vam ne bo vroče, čeprav boste tokrat potrebovali tudi pečico.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine za podlago:
- 300 gramov maslenih keksov;
- 100 gramov stopljenega masla.
Sestavine za nadev:
- 800 gramov kremnega sira (maskaproneja ali rikote);
- šest jajc;
- 200 gramov sladkorja;
- tri žlice pšeničnega zdroba;
- žlička ekstrakta vanilje.
Sestavine za preliv:
- Tri večje, zrele breskve ali nektarine;
- 100 mililitrov likerja po želji (priporočamo medico);
- žlica sladkorja;
- žlica škroba.
Priprava podlage:
- Pečico segrejte na 160 stopinj Celzija.
- Kekse zdrobite v drobtine.
- Zmešajte jih z maslom.
- Z mešanico obložite namaščen pekač in ga za 10 minut postavite v pečico.
Priprava kreme:
- Jajca ločite na rumenjake in beljake.
- Rumenjake in sladkor stepite, da dobite penasto kremo.
- Dodajte ekstrakt vanilje (lahko tudi zavojček vaniljevega sladkorja).
- Zmešajte s sirom, dodajte zdrob in znova premešajte.
- V kremo na rahlo vmešajte sneg beljakov.
- Nalijte na podlago in pri temperaturi 180 stopinj Celzija pecite 45 minut.
- Počakajte, da se nekoliko ohladi.
Priprava preliva:
- Sadje operite in narežite na rezine.
- Prelijte ga z likerjem ter posujte s sladkorjem.
- Segrevajte, da alkohol izpari in se sadeži zmehčajo.
- Odstavite in v posebno posodico odlijte sok, ki so so ga med kuhanjem spustili sadeži.
- Vanj vmešajte škrob, prelijte z njim breskve in kuhajte, da se preliv nekoliko zgosti.
- Takoj ga zljite na torto in počakajte, da se, preden se z njo posladkate, povsem pohladi.
Nasvet: Namesto breskev oziroma nektarin lahko uporabite tudi marelice ali izbrano jagodičevje.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar