Na kruhu, v smootiju, kar tako, z žlico. Kikirikijevo maslo imate radi in pogosto se razvajate z njimi. Zato si ga tokrat privoščite v malce drugačni obliki. In sicer ga skupaj z drugimi sestavinami spremenite v izvrstno, ledeno torto. Tako kot za vse druge dobrote iz rubrike 20 minut za sladico, za njeno pripravo ne boste potrebovali veliko časa. Upoštevajte pa, da mora, preden z njo razveselite sebe ali obiske, vsaj dve uri počivati v zamrzovalniku.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine za podlago:
- 250 gramov polnozrnatih krekerjev;
- Tri žlice sladkorja (lahko ga izpustite);
- 10 žlic stopljenega masla.
Sestavine za nadev:
- 300 mililitrov smetane za stepanje;
- Dve žlici sladkorja;
- Dve žlički vaniljevega ekstrakta;
- 125 gramov kikirikijevega masla;
- Ščep cimeta;
- Pest oluščenih, praženih kikirikijev za okras.
Priprava podlage:
- Krekerje zdrobite v drobtine in jih zmešajte z maslom ter sladkorjem.
- Z zmesjo obložite pripravljen pekač za pite.
- Za pol ure ga postavite v hladilnik.
Priprava nadeva:
- V posodi stepite smetano. Dodajte ji vaniljev ekstrakt in še enkrat nežno premešajte.
- Smetano razdelite na dve enaki polovici.
- V eno z mešalnikom pri najnižji hitrosti vmešajte kikirikijevo maslo s cimetom.
- Kikirikijevo kremo zljite na ohlajeno podlago. Poravnajte površino.
- Na kremo nalijte drugo polovico smetane in torto posujte s kikirikiji, ki ste jih popražili na žlici masla.
- Sladico vsaj za dve uri postavite v zamrzovalnik.
- Preden jo postrežete, jo 10 minut pustite na sobni temperaturi.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, Purehow.com
oddajte komentar