V rubriki 20 minut za sladico vam tokrat predstavljamo recept za tropske tortice, ki zagotavljajo lahko poletno osvežitev. V našem receptu je naveden mango, lahko pa uporabite tudi ananas, breskve, marelice ali katero drugo sadje. Izbira je vaša, prav tako kot bo vaše zadovoljstvo, ko se boste sladkali z njimi.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine za podlago:
- 100 gramov maslenih keksov;
- 50 gramov ovsenih kosmičev;
- 80 gramov masla.
Sestavine za kremo:
- Šest decilitrov polnomastnega jogurta;
- En vanilin sladkor;
- 80 gramov sladkorja;
- Dve žlici soka limone;
- Osem listov želatine;
- Trije decilitri smetane za stepanje;
- Vrečka utrjevalca smetane.
Sestavine za preliv:
- Dva manga;
- Žlička sladkorja za posip.
Priprava podlage:
- Kekse zmeljite v drobtine, dodajte kosmiče in maslo ter zmešajte.
- Maso razporedite po dnu manjših kalupov za tortice in jih postavite v hladilnik.
Krema:
- Želatino namočite v vodi, da se zmehča.
- Zmešajte jogurt, sok limone, sladkor in vanilin sladkor.
- Želatino segrejte, da se stopi in jo dodajte jogurtovi masi.
- Stepite smetano z utrjevalcem, dodajte jo jogurtovi kremi, premešajte in nalijte na podlage iz keksov.
Preliv:
- Mango narežite na majhne koščke in jih stresite v posodo.
- Posujte z jih žlico sladkorja, segrevajte in mešajte, da se sadež zmehča.
- Nekoliko ohlajen preliv poljite po torticah.
- Nekaj ur jih pustite v hladilniku in pred serviranjem tortice odstranite iz kalupov.
Nasvet: Namesto več manjših sladic, lahko iz enakih količin sestavin izdelate eno večjo torto.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, Amornmas
oddajte komentar