Do sedaj smo vam v rubriki 20 minut za sladico večinoma nizali recepte za slastne in hitro pripravljene torte ter pite. Tokrat vam svetujemo, da se ta konec tedna pogostite z odlično sadno rulado, za katero prav tako ne boste potrebovali pečice, pač pa, kot najbrž že veste, kekse in primerne sestavine za nadev, ki jih lahko prilagodite lastnemu okusu in željam.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine za testo:
- 500 gramov maslenih piškotov;
- 100 gramov masla ali margarine;
- 100 gramov sladkorja v prahu (količino lahko zmanjšate);
- Tri žlice ruma;
- 80 gramov čokolade v prahu;
- 100 do 150 mililitrov toplega mleka.
Sestavine za nadev:
- 250 gramov kremnega sira (rikote ali maskarponeja);
- 100 gramov sladkorja (količino lahko zmanjšate);
- 150 gramov sezonskega sadja (breskev, nektarin, borovnic...);
Priprava testa:
- Piškote zdrobite v drobtine.
- Stresite jih v večjo posodo, dodajte čokolado v prahu, zmehčano maslo, sladkor in rum.
- Počasi dodajajte toplo mleko ter med tem mešajte.
- Če je masa preveč lepljiva, dodajte še pest drobtin, v kolikor je presuha, prilijte še malo mleka.
- Na koncu testo zgnetite v kompaktno zmes in jo za pol ure položite v hladilnik.
Priprava nadeva:
- Izbrano sadje operite in po potrebi narežite na manjše koščke.
- Sir zmešajte s sladkorjem, dodajte sadje.
- Ravno površino (lahko v večji pravokoten pekač) prekrijte s papirjem za peko, nanj stresite testo in ga razvaljate v pravokotnik, debeline približno pol centimetra.
- Obložite ga s sadnim nadevom.
- Tako pripravljeno osnovo zvijte v rulado in jo vsaj za pet ur (še bolje pa čez noč) postavite v hladilnik.
- Ohlajeno sladico razrežite na rezine in jih položite na krožnik ter z njimi presenetite svoje goste ali razvajajte sebe.
Nasvet: Rulada bo po hlajenju kompaktnejša, če jo boste, preden jo boste postavili v hladilnik, zavili v plastično folijo za živila. To seveda na koncu odstranite.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar