To je najbogatejša članica monaške kraljeve družine

V monaški knežji družini je veliko članov z zanimivimi življenjskimi zgodbami.

18.4.2023 ob 9:15 | Foto: Eric Gaillard/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

To je najbogatejša članica monaške kraljeve družine

Monaška kneževina ni znana le po dinastiji Grimaldi, v katero se je poročila igralka Grace Kelly, slovi tudi kot raj za davkoplačevalce, saj tam dohodek ni obdavčen in med prebivalci je nemalo najpremožnejših oseb.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Kelly ♡ (@forgracekelly)

Čeprav sodi med najmanjše države na svetu in meri vsega skupaj 2,58 kvadratnega kilometra, je leta 2019 po podatkih Fox Businessa njeno bogastvo znašalo skoraj dva milijona evrov na prebivalca, država se prav tako ponaša z najvišjim bruto družbenim produktom na svetu, ki je leta 2000 znašal skoraj 20.000 evrov na prebivalca.

Monako je od nekdaj raj za igralnice in za tiste, ki v njih radi preizkušajo srečo, nakupujejo v luksuznih butikih, obedujejo v najdražjih restavracijah na svetu, se prevažajo z avtomobili, vrednimi tudi več milijonov evrov, ter počitnikujejo na razkošnih jahtah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Minnie Travels (@minnie_travelss)

Med največjimi znamenitostmi je tamkajšnja knežja družina, ki biva v palači nad glavnim mestom Monte Carlo in na čelu katere je princ Albert s soprogo Charlene.

A čeprav prav onadva običajno polnita naslovnice medijev, se tudi drugi člani omenjene družine lahko pohvalijo z zanimivimi zgodbami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by European Royal Families (@europeroyals)

Ena od njih je Tatiana Casiraghi, o kateri se ne govori veliko, čeprav je bila, še preden se je poročila v slavno družino, pripadnica visoke družbe.

Najpremožnejša prebivalka Monaka

Tatiana je bila leta 2019 proglašena za najbogatejšo prebivalko Monaka, njeno premoženje je bilo tedaj ocenjeno na 1,5 milijarde evrov.

Res je od takrat Forbesovi lestvici najpremožnejših padla za nekaj mest, a njena življenjska zgodba ostaja zanimiva, čeprav zasebnosti ne deli rada z javnostjo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hello Monaco magazine (@hello_monaco)

Rojena je bila 24. decembra leta 1983 v Združenih državah Amerike, natančneje v New Yorku kot Tatiana Santo Domingo in je vnukinja Julia Maria Santa Dominga, že pokojnega kolumbijskega pivovarskega mogotca.

Tik pred smrtjo leta 2011 je bil drugi najbogatejši prebivalec Kolumbije, njegovo premoženje je bilo tedaj ocenjeno na več kot 7,5 milijarde evrov.

Vnukinja podjetnega dedka

Svoje bogastvo je plemenitil kot lastnik Bavarie, ene največjih pivovarn v Južni Ameriki, kasneje je lastništvo pivovarne zamenjal za 15-odstotni delež multinacionalne pivovarne SABMiller in tako še povečal premoženje. Po smrti je šestina tega pripadla Tatiani.

Ta je v mladosti obiskovala elitno šolo Le Rosey v Švici, najdražjo šolo na svetu. Šolnina za bivanje in šolanje tam znaša skoraj 120.000 evrov letno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Туры Швейцария, ОАЭ и

Leta 2005 je diplomirala na Ameriški fakulteti v Londonu (American University of London), kjer je zaključila študij iz vizualne komunikacije in fotografije, leto kasneje pa je spoznala svojega sedanjega moža, Andrea Casiraghija, sina Caroline monaške, najstarejšega vnuka kneza Rainierja III., nečaka monaškega vladarja princa Alberta in vnuka princese Grace Kelly.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TATIANA & ANDREA Casiraghi (@tatiana_andrea_casiraghi)

Poročila sta se leta 2013, tedaj je bil Andrea drugi v vrsti za monaški prestol, po rojstvu dvojčkov princa Alberta in princese Charlene je padel na četrto mesto.

Zakon in lastna družina

Prvi otrok se je Tatiani in Andrei rodil le nekaj mesecev pred poroko, na kateri so bili zgolj ožji družinski člani in tesni prijatelji. Ker deček Aleksandre ni bil rojen v zakonu, ob rojstvu ni bil uradni prestolonaslednik. To je postal po poroki staršev in je sedaj peti v vrsti za monaški prestol.

Civilni obred je bil v palači v Monaku, pol leta kasneje je sledila cerkvena poroka v Gstaadu v Švici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TATIANA & ANDREA Casiraghi (@tatiana_andrea_casiraghi)

Prvorojencu para sta se pridružila še sedaj sedemletna hči India in štiriletni sin Maksimilian Rainier, ki je ime dobil po dedku Rainierju III.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by William and Kate's fanpage (@kingwilliam.and.queencatherine)

Modna poznavalka in uspešna podjetnica

Bogata dedinja in članica monaške knežje družine se ne izpostavlja v javnosti, se pa pojavlja na družinskih srečanjih in na modnih dogodkih, kar ne preseneča, saj je že leta aktivna v modni industriji.  

Sodelovala je z modno hišo Aeffe in tudi z revijo Vanity Fair ter je solastnica etičnega modnega podjetja Muzungu Sisters, ki ga je leta 2011 ustanovila z zagovornico in odvetnico za človekove pravice Dano Alikhani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eugenia Garavani (@eugeniagaravani)

Povzeto po portalu scmp.com

Preberite še: Srce parajoča razlika med Grace Kelly in Meghan Markle

Morda vas zanima tudi: Otrok afere: Kdo je Jazmin Grace Grimaldi, hči princa Alberta monaškega


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)