Otrok afere: Kdo je Jazmin Grace Grimaldi, hči princa Alberta monaškega

Jazmin Grace Grimaldi je nezakonska hči monaškega princa Alberta.

24.3.2023 ob 8:40 | Foto: Profimedia, Instagram | Avtor: M. FL.

Otrok afere: Kdo je Jazmin Grace Grimaldi, hči princa Alberta monaškega

Dolga leta se je o njej govorilo kot o skrivnostni hčerki monaškega princa Alberta, sedaj se vse bolj uveljavlja kot igralka in pevka, ki se z očetom odlično razume.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by European Royal Families (@europeroyals)

Kdo pa sploh je Jazmin Grace Grimaldi? Takole jo predstavlja msn.com.

Otrok afere

Leta 1992 rojena Jazmin je plod kratke afere monaškega princa in Američanke Tamare Rotolo. Par se je spoznal leta 1991, ko je ona dopustovala na Azurni obali. Je torej najstarejša hči sina princa Rainierja in Grace Kelly, ki je prestol evropske kneževine zasedel leta 2005.

V južni Kaliforniji vzgojena deklica je vse od otroštva vedela, kdo je njen oče, a ga je spoznala šele, ko je bila stara 11 let, leta 2006 jo je tudi uradno priznal. Priznanje očetovstva se je zgodilo leto dni potem, ko je postalo znano še eno ime nezakonskega otroka princa: Alexandra Coste.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Tako Jazmin kot Alexander sta dediča očetovega premoženja, ne pa tudi prestola, saj sta rojena izven zakona.

Jazmin o očetu

"Spomnim se, da sem ga kot deklica hotela spoznati," je leta 2015 povedala za Harper's Baazar in v spominu na prvo srečanje dejala, da je presrečna, da je do njega prišlo in da imata od tedaj z očetom lep odnos, čeprav ji takrat, ko je vest o njej prišla v medije, ni bilo najbolj prijetno:

"Stara sem bila 14 let, ko sem se nekega dne odpravljala v šolo in je iz medijev prišla vest, da ima moj oče hčer, ta hči sem bila jaz," se je spominjala Jazmin.

"Ni mi bilo lahko, bila sem najstnica, vendar sem vedela, da se bo to prej ali slej zgodilo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by William and Kate's fanpage (@kingwilliam.and.queencatherine)

Jazmin je na univerzi Fordham v New Yorku diplomirala iz poslovnih ved in na podiplomskem študiju izbrala mednarodne odnose ter je dve leti delala za Združene narode.

Po stopinjah babice

Kljub temu da je študirala ekonomijo in diplomacijo, je vedno želela postati umetnica in se je spogledovala tako z glasbo kot z igranjem. Igrala je v več kratkih filmih in v četrti sezoni serije Čudovita gospa Maisel.

Vloga v tej seriji je bila do sedaj Jazminina najbolj odmevna. Z željo po igranju hči Alberta monaškega hodi po stopinjah babice po očetovi strani Grace Kelly.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Kelly ♡ (@forgracekelly)

Lepa Grace je bila, preden se je leta 1956 poročila s knezom Rainierjem, ena najbolj znanih igralk svojega časa.

Jazmin je pripovedovala tudi o dejstvu, da nosi ime po babici. Slavne igralke seveda nikoli ni spoznala. "Ko sem bila še otrok, mi je mama govorila o njej in mi kazala fotografije, a če povem po pravici, mi dolgo ni bilo jasno, kakšna ikona je v resnici bila."

Čeprav babice, ki je umrla leta 1982 v prometni nesreči ni nikoli srečala pravi, da čuti povezavo z njo. "Ko sem jo prvič videla v filmu Visoka družba, mi je bilo jasno, da sva povezani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by William and Kate's fanpage (@kingwilliam.and.queencatherine)

Dojela sem, od kje izvira moja strast do igranja. Ko sem videla film, sem razumela. Spomnim se, da sem dobila kurjo polt," je še povedala v intervjuju.

Dobro se razume s Charlene

Kako pa kaj odnosi z monaško družino? Očitno se Jazmin dobro razume z očetovo soprogo princeso Charlene in s polbratom ter polsestro, dvojčkoma Jaquesom in Gabriello.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by William and Kate's fanpage (@kingwilliam.and.queencatherine)

Najtesneje pa sta povezani s sestrično Pauline Ducruet, hčerko Albertove sestre Stephanie monaške. Prijateljstvo se je še okrepilo potem, ko sta se obe preselili v New York.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by European Regnant Families

Jazmin Grace je torej še en Grimaldi, prvič je Monako obiskala z mamo in nato večkrat sama. V Evropi čas preživlja tudi z očetovo družino: "Vse počnemo skupaj: jemo, pečemo na žaru, hodimo na obalo. Smo pa vpeti v dokaj strog urnik. Moje življenje je veliko bolj sproščeno kot življenje dvojčkov, ki odraščata v palači," je še pripovedovala.

Kaj pa ljubezen?

Jazmin na poti do zvezd stopa ob skladatelju in pevcu Ianu Mellencampu. Par sta štiri leta, skupaj se večkrat pojavljata na različnih dogodkih.

Nista le v romantični, temveč tudi v poslovni navezi. Mellencamp je producent njenega prvega singla Fearless, skupaj pa sta izdala tudi pesem Thankful in več drugih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @miss_nostalgiamc

Model in roker Ian Mellencamp je nečak slavnega strica, kitarista in tekstopisca Johna Mellencampa ter je že spoznal evropsko vejo dekletove družine.

Preberite še: Neverjetno življenje Anne Freud, hčerke Sigmunda Freuda, ki je spremenila zgodovino

Morda vas zanima tudi: Princesa Charlene: »Hvala Albert za sto let popolnosti«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)