Monaška princesa z največ škandali ni Charlene, ampak ...

Monaška princesa Stephanie je od malih nog v središču medijske pozornosti.

14.3.2022 ob 9:03 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Monaška princesa z največ škandali ni Charlene, ampak ...

Kot hči hollywoodske zvezdnice Grace Kelly in monaškega princa Rainierja III., je bila monaška princesa Stephanie od malih nog pod drobnogledom javnosti. Skrunitev njene zasebnosti se je še stopnjevala potem, ko se je v avtomobilski nesreči ubila njena mama, kajti tedaj 17-letna Stephanie je bila ob usodnem dogodku z njo v avtomobilu. Od tedaj je pogosto tarča ugibanj in namigovanj, ki se nadaljujejo še v današnji čas.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pauline_Carostefal (@pauline_carostefal)

Prav zaradi izjemnega zanimanja medijev za zasebno življenje sedaj 57-letne princese Stephanie, je mogoče povleči vzporednico s soprogo njenega brata, princeso Charlene. Obe namreč pogosto polnita naslovnice lokalnih in svetovnih medijev in sta od vseh članov monaške knežje družine najpogosteje tarči neštetih ugibanj.

Lanskega leta je princesa Charlene zaradi zdravstvenih težav več mesecev preživela v Južni Afriki, ločena od soproga in svojih otrok. Ko se je končno vrnila v Monako, je bila kmalu sprejeta na zdravljenje v neznano ustanovo izven kneževine. Edina njena komunikacija z javnostjo od tedaj v redkih objavah poteka le preko instagrama.

Njen molk in skopi podatki, ki glede dogajanja okoli nje prihajajo iz tamkajšnje palače, so krivi za vse več ugibanj o resničnih razlogih za umik iz javnosti, o njenem zdravstvenem stanju in tudi o zakonu s princem Albertom. Mnogi se sprašujejo, če palača javnosti glede Charlene posreduje resnično verzijo ozadja dogodkov.

Princesa Stephanie se na tej točki lahko iz preteklih izkušenj povsem poistoveti s svojo svakinjo.

Zaznamovana z usodno nesrečo

Kot že omenjeno, je bila Stephanie ob za njeno mamo usodni nesreči stara komaj 17 let, glede dogodka pa so se spletle neštete teorije zarot. Ena od njih je trdila, da je 13. septembra leta 1982 v resnici mlada princesa vozila avto, v katerem sta sedeli skupaj z mamo. Druga govorica je bila, da sta se mama in hči tik pred usodno nesrečo prepirali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pauline_Carostefal (@pauline_carostefal)

Vse te špekulacije so bile posledica skopih uradnih informacij, ki so glede dogodka prihajale iz palače.

Med drugim je bilo nenavadno, da je Grace sama vozila avto. A kot je tedaj zapisal novinar publikacije Town & Country, sta se mama in hči odpravljali v Pariz in je Grace dejala, da avto ne bi bil dovolj velik za prtljago treh oseb. Zato je vztrajala, da bo peljala sama, po uradni verziji zaradi kapi izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala s ceste.

Dejstvo, da je bila tedaj z njo v avtomobilu, je močno vplivalo na mlado Stephanie. Vse do leta 1989, ko se je odprla v intervjuju avtorja Jeffreyja Robinsona, pisca knjige Rainier in Grace, intimni potret , (Rainier and Grace: An Intimate Portrait), ni govorila o tedanjih dogodkih.

Avtorju je dejala, da se spominja vsake minute tistega dne in da se še vedno ne more peljati po usodni cesti, saj ta v njej prebudi vse spomine. Priznala je, da se z očetom nikoli ni pogovarjala o nesreči, saj je vedela, da bi ga s tem prizadela.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pauline_Carostefal (@pauline_carostefal)

Stephanie je razkrila še, da so jo namigovanja, da je bila kriva za nesrečo matere, močno prizadela in je vse življenje občutila krivdo. Dejala je, da verjame, da je dejstvo, da je ona preživela, mama pa ne, zbudilo nemalo ugibanj in da se je ob samem dogodku in vsemu, kar se je kasneje dogajalo okoli njega, počutila zelo osamljena ter sama.

Po tragediji se je Stephanie podala v svet mode, se leta 1983 poskusila v vlogi modela, da bi lahko izpeljala kampanjo za svojo znamko kopalk Pool Position.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @josephtenni

Po pisanju časopisa Chicago Tribune je tedaj dobila priložnost za snemanje svoje pesmi Irresistible, ki je bila nekaj tednov številka ena na francoskih glasbenih lestvicah. Stephanie je glede tega povedla Robinsonu, da nikoli ni pričakovala, da bo zašla v glasbene vode, a so to bili časi, ko je hotela sama odkriti, kaj bi rada počela v življenju.

Leta 1986 se  je preselila z Združene države, da bi ubežala kritikam in vsem govoricam o smrti matere. Dejala je, da je prepričana, da bi jo mama pri tem podpirala, zlasti v trudu, da bi osmislila svoje življenje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Hollywood Revue (@thehollywoodrevue)

Pestro tudi v ljubezni

Zaradi neobičajnih kariernih odločitev se je princese kmalu prijel sloves divjega otroka in pisane princese. A ne le njena kariera, velike pozornosti je bilo deležno tudi njeno ljubezensko življenje.

To je dolgo polnilo tabloide. Nemalo obrvi je dvignilo dejstvo, da se je spustila v zvezo ter kasneje v zakon z njenim telesnim stražarjem, Danielom Ducruetom. Paru sta se rodila dva otroka, Pauline in Louis, njun zakon pa je razpadel. Leta 1998 je povila deklico  Camillo Gottlieb, katere oče je bivši v palači zaposlen telesni stražar Raymond Gottlieb.

Nato se je zapletla s trenejem slonov Francom Kniejem, ki je s cirkusom leta 1999 gostoval na Monaškem mednarodnem cirkuškem festivalu. Za nekaj časa se je skupaj z otroki celo pridružila cirkusu in bivala v Francovi cirkuški prikolici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pauline_Carostefal (@pauline_carostefal)

"Morda je bil to način, kako otrokom pokazati, da lahko živijo življenje, kot si izberejo sami ne kot jim zapoveduje položaj, s kakršnim se rodijo," je za spletno stran Insider povedal en od britanskih novinarjev.

Ko se je ta zveza končala, se je Stephanie sestajala s cirkuškim akrobatom Adansom Lopezom Peresom. Hello je poročal, da sta bila leto dni poročena, a sta se na koncu ločila.

Njena hči Pauline Ducruet je za The Telegraph pripovedovala o življenju v cirkusu. Dejala je, da je bila to zanimiva izkušnja in da je bil cirkus poln otrok iz najrazličnejših delov sveta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grimaldi & Casiraghi (@grimaldicasiraghi)

Lanskega leta je Stephanie na tržišče poslala svojo dišavo z imenom Princesse de Coeur, Srčna princesa in z njo podprla dobrodelno fundacijo, Fight Aids Monaco. Dišava je na trgovske police prišla na svetovni dan Aidsa, 1. decembra. V dišavi so združeni vonji bergamnonta, vrtnice, irisa, korenčka, sandalovine in pačulija.

A ne glede na to, kakšen vonj ima njen parfum, ne more zakriti vseh negativnih posledic pisanja tabloidov in družabnih omrežji o zasebnem življenju ženske, ki se lahko na tej točki nedvomno poistoveti s svakinjo, katere vlogo ob njeni odsotnosti pogosto prevzame na javnih dogodkih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal children from Europe (@royals_europa)

Povzeto po portalu msn

Preberite še: Ženska, ki že prevzema vlogo princese Charlene

Morda vas zanima tudi: Zdaj prekinem svoj molk, kadar se drugi ženski godi krivica. Četudi Ksenije Benedetti osebno ne poznam (Piše Danaja Lorenčič)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)