Kaj se skriva za na videz pravljičnim življenjem princese Charlene

Odkar je nekdanja olimpijska plavalka spoznala princa Alberta in postala princesa Charlene, je njeno življenje vse prej kot pravljica.

26.1.2022 ob 9:13 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Kaj se skriva za na videz pravljičnim življenjem princese Charlene

Lansko leto je bilo za monaško princeso Charlene polno pretresov in neprijetnih dogodkov.

Ne samo, da je med obiskom Južne Afrike resno zbolela in bila, ker ni smela potovati z letalom, več mesecev ločena od svoje družine, kmalu po vrnitvi v Monako je bila sprejeta na zdravljenje, ob njeni odsotnosti v javnosti pa so znova vzniknila ugibanja ter špekulacije, da sta z monaškim princem sprta.

Prav zato je stalno pod drobnogledom medijev in vse, kar koli stori ali ne stori, pride na naslovnice.

V zadnji izjavi monaške palače, ki je bila podana decembra lani, so zapisali, da še vedno okreva, a niso navedli nobenih podrobnosti o njenem zdravju.

Charlene, ki je včeraj praznovala 44. rojstni dan, se še vedno bori za svoje zdravje in je ločena od družine, je pa dan obeležila z videom na instagramu, ki prikazuje njeno življene od majhne deklice do princese.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene)

Kako je torej potekala njena pot od običajnega dekleta do soproge princa in katere izzive je morala na njej premagati?

Sprva povsem običajno življenje

Leta 2007 se je Charlene iz Južne Afrike preselila v Monako. Princ Albert jo je tedaj zvabil v svojo deželo in povsem jasno pokazal, da jo želi za svojo princeso.

Torej je pustila prejšnje življenje in športno kariero za seboj in prišla v malo evropsko kneževino.

Sprva ni živela v palači z zaročencem. Namesto tega je, kot je povedala za Vogue, bivala v majhnem stanovanju v centru mesta. Tam je navezala prvi stik z novo deželo in njenimi prebivalci.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royally_yourz

Osamljenost in ljubosumje

Ko se je Charlene preselila v Monako, ni bila najtopleje sprejeta. Leta 2011, isto leto, kot je bila njena poroka, je v enem od intervjujev priznala, da se s prebivalci njene nove države ni najbolje povezala. Dejala je, da je bila celo predmet ljubosumja a temu dodala, da to najbrž pride v paketu z vlogo, ki jo je zaigrala.

Tedaj je razkrila še, da je imela le dva človeka, ki ju je dojemala kot prijatelja, hkrati je ostala tesno povezana z družino v domovini.

Selitev v Monako je bila zanjo velikokrat zelo obremenjujoča, saj se je tako močno trudila ugajati drugim, da je včasih pozabila, kdo je v resnici ona sama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @albertandcharleneofmonaco

Pobeg

Princese in njihova razmerja so vedno pod drobnogledom. Ko gre za Alberta ter Charlene ni nič drugače. Ena od pogostih, z njima povezanih debat je bila (in je še vedno), Albertova pestra romantična zgodovina, govorice o kateri so mnogokrat pretresle zvezo.

Le komu ne bi prijal beg od vsega tega in princesa je večkrat pobegnila na posest Roc Agel, ki jo je princ Rainier podaril Grace Kelly in se nahaja vsega skupaj 20 minut vožnje iz Monte Carla.

Albert in Charlene vsako leto tam priredita vrtno zabavo, je pa to tudi skrivni kotiček princese, kamor se rada zateče, saj tam lahko nosi kavbojke, se sprehaja in uživa v drobnih radostih, kot je vrtnarjenje ter skrb za živali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luxo, Glamour e História!!! (@luxoglamourehistoria)

Plavalka postane modna muza

Včasih je nosila kopalke, plavalne kapice in trenirko. Potem, ko je spoznala princa Alberta, se je obdala z glamurjem in luksuzom.

Vendar se prehod ni zgodil čez noč. V intervjuju za Vogue je povedala, da je bil njen prvi uradni ples zanjo ognjeni krst. Tedaj si je obleko sposodila od prijateljice, pričesko in nohte pa si je uredila sama.

A kmalu se je privadila na drugačen način življenja.

Giorgio Armani jo je prosil, če bi bila ambasadorka njegove znamke in v dveh letih se je hitro naučila izbirati primerna oblačila za posebne priložnosti. Z leti je postala modna ikona in razvila slog, s katerim očara mnoge.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by monarchies of the world (@monarchies_of_world)

Povzeto po portalih msn in Daily Mail

Preberite še: Ženska, ki že prevzema vlogo princese Charlene

Morda vas zanima tudi: Razkriti vsi neuspeli poskusi pobega princese Charlene


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)