Srce parajoča razlika med Grace Kelly in Meghan Markle

Čeprav je med že pokojno kneginjo Monaka in Meghan Markle kar nekaj vzporednic, je med njima tudi več kot očitna razlika.

29.3.2021 ob 9:00 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Srce parajoča razlika med Grace Kelly in Meghan Markle

Med Meghan Markle in Grace Kelly bi lahko našli kar nekaj vzporednic: obe sta bili ameriški igralki, ki sta se zaljubili v evropska princa.

Grace je bila, ko se je leta 1956 poročila z monaškim princem Rainierjem, uveljavljena igralka z oskarjem v vitrini in prepoznavna po odmevnih vlogah v filmih, denimo Ujeti tatu (To Catch a Thief), Dvoriščno okno (Rear Window) in Visoka družba (High Society).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Kelly ♡ (@forgracekelly)

Tudi Meghan je imela svojo kariero, zlasti po zaslugi vloge Rachel Zane v odvetniški seriji Nepremagljivi dvojec (Suits). Obe sta se, potem ko sta večno zvestobo obljubili svojima izvoljencema, odpovedali poklicni poti.

In še ena skupna točka: čeprav sta na prvi pogled doživeli pravljico, sta imeli nemalo težav pri navajanju na življenje v kraljevi družini. Je pa med njima očitna razlika, zaradi katere jo je Meghan odnesla veliko bolje od pokojne kneginje Monaka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle | Sussex Fam (@hrhofsussex)

"Meghan je imela na izbiro nekaj, kar Grace nikoli ni bilo dano. In sicer slednja nikoli ni imela možnosti še naprej služiti svojega denarja," je povedala Gemma Godfrey, raziskovalka življenja Grace Kelly in soustvarjalka novega dokumentratnega filma Grace Kelly: Izgubljeni milijoni (Grace Kelly: The Missing Millions).

"Ko so Grace po poroki vprašali, kako bo ta vplivala na njeno kariero, je ona odgovorila: princ bo odločil," je še povedala raziskovalka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Kelly ♡ (@forgracekelly)

Prav to je največja razlika med Grace ter Meghan in Harryjem, ki sta velike življenjske odločitve sprejela skupaj in podpirata cilje ter ambicije drug drugega. Hkrati jima je bila dana možnost zapustiti kraljevo družino in zaživeti po svoje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle | Sussex Fam (@hrhofsussex)

"Grace bi po poroki želela nadaljevati z igralsko kariero. Oboževala je igranje, vendar je jasno povedala, da odločitev glede tega ni njena in da ona pri sprejemanju te praktično nima nobene besede," je dodala Gemma.

Seveda je ob tem treba upoštevati dejstvo, da se je Meghan poročila s človekom, ki je, v primerjavi s princem Rainierjem, nižje na lestvici znotraj monarhije, kar paru zagotavlja bolj proste roke.

Ob tem je tudi sama finančno bolje priskrbljena, kot je bila sicer ljubljena princesa Grace, ki je imela ob usodni nesreči leta 1982 vsega skupaj 7500 dolarjev in počitniško hišico na Irskem, ki je nekoč pripadala njenim starim staršem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Kelly ♡ (@forgracekelly)

Kljub temu, da ji je bila s poroko odvzeta finančna neodvisnost, se Grace nikoli ni javno pritoževala nad življenjem znotraj kraljeve družine in njen sin, princ Albert je pred nedavnim okaral Meghan in Harryja zaradi javnih obsodb britanskih monarhov:

"Razumem, da sta pod veliki pritiskom, vendar mislim, da javno izražanje nezadovoljstva ni primerno. Družinske spore naj bi reševali znotraj družine, ne vsem na očeh," je med drugim povedal v intervjuju za britanski BBC.

Povzeto po portalih New Idea in The Sun

Preberite še: Razkrito: Grimaldijevo prekletstvo ali zakaj člani monaške knežje družine v ljubezni nimajo sreče

Morda vas zanima tudi: Grozljivo svarilo, ki ga je Meghan Markle ignorirala pred poroko


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)