William proti Harryju: To je daleč od resnice

Princ William se ne strinja z vsem, kar je v intervjuju z Oprah o njem povedal princ Harry.

22.3.2021 ob 5:35 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages | Avtor: M. FL.

William proti Harryju: To je daleč od resnice

Med številnimi razkritji, ki jih je v intervjuju z Oprah podal princ Harry, se jih je kar nekaj nanašalo na njegove ožje družinske člane. Med drugim je izjavil, da sta njegov oče in brat ujeta znotraj monarhije.

"Sem del sistema. Vedno sem bil. Vendar se dobro zavedam nečesa: moj brat ne more oditi, jaz sem lahko. Moj oče in brat sta ujeta. Ne moreta se odločiti in nekega dne kar odkorakati, zato globoko sočustvujem z njima," je denimo povedal Harry.

Na vprašanje Oprah, če želi tudi William zapustiti kraljevo družino, je odgovoril: "Ne vem. Ne morem govoriti v njegovem imenu."

Za The Sunday Times pa je vir blizu princa Williama pojasnil, da se drugemu v vrsti za britanski prestol takšne besede zdijo neokusne in daleč od resnice:

"William se ne počuti ujetega. Zaveda se, da je pot zanj začrtana in je povsem sprejel vlogo, ki mu je namenjena. Po značaju močno spominja na babico in spoštuje dolžnosti, ki so mu predpisane."

Kot je še povedal vir, je bil William po prvem predvajanju intervjuja šokiran in je veliko misli usmerjal v povedano. Harry je med drugim dejal, da ima rad svojega brata, s katerim sta stopila po različnih poteh:

"Svojega brata imam neizmerno rad. Skupaj sva preživela pekel. A znašla sva se na različnih poteh. Vendar, čeprav smo se razšli, bom vedno tu za očeta in brata ter za njegovo družino."

V prvi izjavi po intervjuju je William zanikal obsodbe o rasizmu znotraj kraljeve družine in novinarjem pojasnil: "Mi nismo rasistična družina." Na vprašanje, če sta se z bratom slišala, je odgovoril: "Nisva še govorila, vendar bova."

Od tedaj sta brata stopila v stik, prav tako je Harry govoril z očetom:

"Slišali so se, vendar pogovor ni bil najbolj ploden," je  v pogovoru za CBS This Morning razkrila voditeljica ter prijateljica Oprah in Meghan, Gayle King in dodala, da je napredek že to, da so prebili led.

Vsem napetostim navkljub, je vir za The Sunday Times povedal še, da William upa, da se bodo zadeve umirile in da bosta brata zmogla znova zgraditi odnos:

"Vse sta si delila. Življenje, pisarno, dobrodelne organizacije, sestanke, skupaj sta preživljala ogromno časa in večinoma sta se zabavala. Vedno ga bo pogrešal."

Tudi drugi vir je dejal, da je William še vedno jezen zaradi vseh dogodkov, vendar upa, da se bodo stvari med njim in Harryjem obrnile na bolje.

Preberite še: Razkrito ozadje pogovora princa Harryja z bratom in očetom po odmevnem intervjuju

Morda vas zanima tudi: Sporočilo Michelle Obama Harryju in Meghan: odpustita jim


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)