Razburljivo leto kraljeve družine: od odstopa, okužbe z novim virusom do skrivne poroke in spontanega splava

Kraljeva družina vedno polni vrstice različnih medijev in v letošnjem letu ni bilo nič drugače.

30.12.2020 ob 5:50

Slika avtorja - Petra  Kalan Piše:

Petra Kalan

petra.kalan@delo.si

Razburljivo leto kraljeve družine: od odstopa, okužbe z novim virusom do skrivne poroke in spontanega splava

Kraljeva družina je bila že na začetku leta priljubljena tema svetovnih medijev. Vrstice sta polnila predvsem Meghan in Harry, ki  sta sporočila, da ne želita biti več aktivna člana kraljeve družine, ampak si želita služiti lasten denar, svoj čas pa bi preživljala med Veliko Britanijo in Severno Ameriko, da bi bil njun sin deležen kulture obeh staršev. Konec januarja sta se z drugimi visokimi člani družine in s kraljico Elizabeto II. na čelu, dogovorila, da bosta svoje dolžnosti kot aktivna člana kraljeve družine povsem opustila. Novica je odmevala kar nekaj mesece in slavnemu paru so sledili na vsakem koraku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle

Charles okužen s koronavirusom

Aprila, ko je koronavirus v Evropi dosegal nepredvidljive razsežnosti, so svetovno javnost presenetile novice o okužbah na dvoru. Britanski princ Charles je bil eden od tistih, ki se je okužil z novim koronavirusom. Bolezen je pri njem potekala v blažji obliki in jo je premagal brez večjih posledic. Britancem je takrat poslal ganljivo sporočilo, ki si ga lahko preberete tukaj.

Kate močno prehitela Meghan

V anketi podjetja Perspectus Global, ki izvaja različne raziskave po naročilu agenciji za stike z javnostjo, je Kate Middleton zasedla prvo mesto na lestvici najbolj navdihujočih pripadnic nežnejšega spola. V anketi je sodelovalo dva tisoč Britank, ki so med drugim povedale, katere lastnosti naj bi imela ženska, ki zanje predstavlja ideal ter vzor. Meghan se je uvrstila daleč za njo. Kate je prehitela tudi nekdanjo prvo damo Michelle Obama, tretje mesto na lestvici z 20. odstotki glasov pripada britanski kraljici.

Ekonomska kriza udarila tudi modro kri

Julija je odjeknila novica, da kraljica počasi prepušča mesto princu Charlesu, ki je tudi naslednji v vrsti za prevzem prestola, vendar so se govorice izkazale za neresnične. So se pa zaradi koronakrize zmanjšale tudi kraljeve ugodnosti, saj je sredi leta sledilo masovno odpuščanje na britanskem dvoru. Odpustili naj bi na stotine zaposlenih.

Skrivnostna poroka na britanskem dvoru

Princesa Beatrice in Edoardo Mapelli Mozzi sta prvi kraljevi par po dvesto letih, ki se je poročil na skrivaj. Podrobnosti s poročnega dne, za katerega sta izbrala letošnji 29. maj, sta razkrila šele po obredu. Kraljeve poroke so (praviloma) javni spektakli. Mediji o njih izbrskajo še tako drobne malenkosti in zdi se, da je vse, kar je z njimi povezano, kot na pladnju. Tako so slovesni zaobljubi prisostvovali le kraljica Elizabeta in princ Philip ter starši in sorojenci para, kar pomeni, da povabila na poroko nista prejela niti bratranca princese, princ William in princ Harry s soprogama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by European Royal Families (@europeroyals)

Žalostne novice so si kar sledile

Novembra sta slabo novico sporočila Kate in William, saj se je morala družina Cambridge posloviti od prisrčnega družinskega člana. Ob fotografiji črnega koker španjela sta na uradnem instagram profilu palače Kensington zapisala: "Žalostna sva ob dejstvu, da je preminul naš dragi kuža Lupo. Devet let je bil srce naše družine in vsi ga bomo zelo pogrešali. W & C."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

Le nekaj dni kasneje pa svojo bolečo zgodbo s spontanim splavom delila Meghan, ki se je s tragično izgubi soočila sredi julija.

Preberite še: Američanka, ki je princu Williamu odločno rekla ne

Morda vas zanima tudi: Kate o kuharskih sposobnostih princa Williama: Nekaj mu gre odlično od rok


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)