Meghan Markle o volitvah: Vem, kako je biti utišan

Tudi Meghan Markle pozorno spremlja volitve na drugi strani luže.

4.11.2020 ob 9:10 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Meghan Markle o volitvah: Vem, kako je biti utišan

Meghan Markle je na letošnjih ameriških predsedniških volitvah oddala svoj glas in nobenega dvoma ni, da iz svojega doma v Santa Barbari spremlja vsa z njimi povezana dogajanja. Zakaj jim namenja toliko pozornosti, pa razkriva Hello.

Meghan je, še preden je postala soproga princa Harryja, zagreto spodbujala sodržavljane, naj se udeležujejo volitev in naj izkoristijo eno od osnovnih načel demokracije: volilno pravico. Tudi, ko sta si s Harryjem izmenjala prstana in je postala del kraljeve družine, katere člani se po tradiciji politično ne opredeljujejo, je ostala zvesta svojim načelom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Nekdanja igralka je ob več priložnostih spregovorila o ameriških volitvah, res pa je, da ni nikoli neposredno izpostavila katerega od kandidatov ali politične stranke. Že avgusta je v pogovoru za Marie Claire pojasnila, zakaj volilni pravici pripisuje tolikšen pomen:

"Vem, kako je imeti glas in vem tudi, kako je biti utišan. Hkrati se zavedam, da je veliko moških in žensk tvegalo življenja za to, da je lahko slišan vsak slehernik. Z izpolnitvijo volilnega listka lahko svoj glas uporabi čisto vsak."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle Source (@meghanmarklesource) on

Vojvodinja je bila med posebnimi gosti spletnega dogodka Ženske Združenih držav Amerike in se na njem dotaknila 100. obletnice 19. amandmaja ter poudarila, da so se temnopolte ženske za volilno pravico borile desetletja dlje in da je prav, da pridobljeno pravico izkoristijo.

Svoja stališča glede udeležbe na volitvah je med drugim razkrila v pogovoru s politično aktivistko Glorio Stern ter ob tej priložnosti Američane pozvala, naj se udeležijo letošnjih predsedniških volitev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle Source (@meghanmarklesource) on

V pogovoru za Access Hollywood je Gloria kasneje povedala: "Prišla je domov, da bi volila. In prva stvar, ki sva jo storili, ko sva se sestali, je bil poziv volivcem. Ona je rekla: "Živio, jaz sem Meg." Jaz sem dodala: "Živio, jaz sem Gloria." Sledilo je najino skupno vprašanje: "Boste letos volili?"

Harry in Megan sta tudi v prvem televizijskem nastopu potem, ko sta sestopila kot višja člana kraljeve družine, septembra letos opozorila na pomen volitev: "Vsaka štiri leta slišimo, da so pred nami najpomembnejše volitve v zgodovini," je tedaj povedala vojvodinja in dodala:

"Ta, ki so pred nami, so v resnici takšna. S tem, ko volimo, zagovarjamo svoje vrednote in pokažemo, da nam je mar. Izrazimo svoj glas, kajti vsak ima pravico biti slišan."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle

Harry je ob tej priložnosti spregovoril o omejitvah, s katerimi se je soočal kot član kraljeve družine: "Letos se bom prvič lahko udeležil volitev. Kajti, kot mnogi od vas veste, v Veliki Britaniji te pravice nisem imel. In bolj, kot se bliža november, pomembneje je, da zavračamo vsak sovražni govor, dezinformacije ter vse oblike spletnega nasilja."

Preberite še: Meghan Markle (upravičeno) besna na svojo družino

Morda vas zanima tudi: Resničen razlog, zaradi katerega sta Harry in Meghan za svoj dom izbrala Santa Barbaro


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)