Zgodba Diane in Meghan: podobnosti so očitne

Ustvarjalec serije The Crown pravi, da je nemogoče spregledati vzporednice zgodb princese Diane in Meghan Markle.

2.10.2020 ob 9:05 | Avtor: Š. R.

Zgodba Diane in Meghan: podobnosti so očitne

Spremljate serijo Krona (The Crown)? Potem ste gotovo že v nestrpnem pričakovanju četrte sezone, ki jo bo Netflix začel predvajati novembra. V njej se bo namreč prvič v seriji pojavila tudi Lady Diana Spencer (v upodobitvi igralke Emme Corrin), ki velja za eno najbolj priljubljenih osebnosti v zgodovini angleške kraljeve družine.

Snovalec serije Peter Morgan je v pogovoru za Vanity Fair o upodobitvi Diane povedal, da bo njena zgodba dodatno osvetlila aktualno dogajanje na dvoru, potem ko sta se od kraljeve družine ločila princ Harry in njegova žena Meghan Markle. Morgan meni, da je podobnost Dianine in Meghanine zgodbe očitna, vzporednice je bilo, tudi pri snovanju scenarija, »nemogoče spregledati«.

Morgan je sicer tudi dodal, da sicer niso dopustili, da bi aktualno dogajanje vplivalo na scenarij serije, denimo vpletenost princa Andrewa v spolne škandale Jeffreyja Epsteina, pa tudi odhod Susseških v ZDA. »Če vzporednice vlečeš namenoma, ne izgleda lepo. Toda med Diano in Meghan se paralele vlečejo same. Vidiš privlačno mlado princeso, ki se bori, da bi našla ljubezen in odobravanje znotraj kraljeve družine. Podobnost obeh zgodb je očitna,« je dejal Morgan.

»Če prideš v kraljevo družino z neko svojo zgodbo in se ljudstvom povežeš na način, ki predstavlja neposredno grožnjo kraljevega povezovanja z ljudmi, je jasno, da nobena od strani ne more biti prav zadovoljna. Pravzaprav zgodba deluje le, ko v družino vstopi nekdo, ki nato postane neviden, se ukloni in do konca življenja služi svoji kroni,« je o neuklonljivosti Diane in Meghan povedal Morgan. 

V četrti sezoni se sicer serija preselila v 70. leta, ko princu Charlesu, ki je pri 30 že vedno neporočen, začnejo iskati nevesto, gledalci pa bodo spoznali 16-letno Diano, ki je pred selitvijo na dvor živela s sostanovalci sredi Londona. Kraljico Elizabeto II. bo upodobila Olivia Colman, gledalci pa že nestrpno pričakujejo tudi Gillian Anderson, ki bo igrala Margaret Thatcher.

Preberite še: Meghan in Harry o njunem nastopanju v resničnostnem šovu

Morda vas zanima tudi: Chiara Ferragni sporočila čudovito novico


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)