Zanimiva zgodba Dianine maščevalne obleke

Zapeljiva črna obleka, s katero se je Diana maščevala Charlesu, nosi globlji pomen.

13.7.2020 ob 9:15 | Foto: Simon Kreiten, Bob Collier/Reuters | Avtor: M. FL.

Zanimiva zgodba Dianine maščevalne obleke

Člani kraljeve družine s svojimi opravami ob takšnih ali drugačnih priložnostih zbujajo nemalo pozornosti. A le težko bi našli oblačilo, ki jo je poželo več, kot tako imenovana Dianina črna obleka maščevanja.

Z njo je osupnila leta 1994 na gala prireditvi londonske galerije Serpentine. Črna, nesimetrična oblekica, ki je razkrivala njena ramena, vitko postavo in dolge noge, je še dandanes deležna velike pozornosti, za njo pa se skriva zgodba globljega pomena.

Dianin videz ob tej priložnosti se v zgodovino ni zapisal le zaradi zapeljive oprave, temveč tudi zaradi dejstva, da je prav na večer, ko je očarala z drznim oblačilom, Charles javno priznal nezvestobo.

"Dogajajo se obžalovanja vredne stvari. A se dogajajo in v tem primeru se je zgodilo," je Charles povedal v televizijskem intervjuju, ki si ga je ogledalo več kot 13 milijonov gledalcev in v katerem je priznal afero s sedanjo soprogo Camillo Parker Bowles.

Dianina izbira oblačila istega večera še zdaleč ni bilo naključje.

"Odločila se je zadati povračilni udarec. Pokazati, da se ne glede na vse zabava in da je Charlesovo priznanje ni strlo. Z obleko, ki je sicer po kraljevem protokolu oblačenja veljala za neprimerno in je sprva ni nameravala obleči. A na koncu se je vendarle odločila zanjo ter se v njej odpravila na gala prireditev. Naslednji dan so mediji veseli Diani namenili prav toliko pozornosti, kot priznanju bodočega kralja," je za People povedal William Ivey Long, kostumograf broadwayskega muzikala Diana.

Kot navajajo viri, je bila Dianina prvotna izbira za omenjeno priložnost Valentinova kreacija, vendar se je ob novici, ki je prišla v javnost, odločila za ikonično obleko Christiana Stamboliana in z njo povedala: "Karkokoli že počne Charles, jaz se zabavam."

Tri leta kasneje je  Diana obleko prodala na dražbi, izkupiček katere je bil namenjen obolelim za rakom in aidsom. Kupec je zanjo odštel 65 tisoč evrov.

Preberite še: Razkrito ljubezensko življenje princese Diane

Morda vas zanima tudi: Princ Harry: "Odkar sem postal očka, jo še bolj pogrešam"


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)