Najljubše dišave modnih ikon

Predstavljamo vam najljubše parfume brezčasnih stilskih ikon, kot so princesa Diana, Jackie O. in druge ...

31.5.2020 ob 5:55 | Foto: GettyImages, arhiv proizvajalcev | Avtor: A. J. (revija Suzy)

Najljubše dišave modnih ikon

Njihov čut za oblačenje je nezmotljiv in se ne konča pri modnih dodatkih, ampak se nadaljuje pri ličilih in dišavah, ki so pika na i vsakega popolnega videza. 

Parfum je naš podpis, okno v žensko dušo, prida nam pečat nežnosti, odločnosti, čutnosti ali česar koli drugega, kar si želimo sporočati svetu v nekem trenutku. Zato je njegova izbira zelo pomenljiva in pomembna. Če nimate ideje, v kakšne note bi se odeli, vam v navdih predstavljamo dišave, nad katerimi so se navduševale Jackie Onassis, Audrey Hepburn in princesa Diana, ter vonja, na katera prisega cambriška vojvodinja Catherine.

Jackie Onassis: Joy

Jackie O. je v različnih obdobjih uporabljala različne parfume, med njimi Krigler Lovely Patchouli 55, njen najljubši pa je ves čas ostajal Joy Jeana Patouja, ki je bil leta znan kot najdražji parfum na svetu. Le 30 ml te poudarjeno cvetne dišave vsebuje več kot 10.000 jasminovih cvetov in več kot 300 vrtnic.

Princesa Diana: 24 Faubourg

Pred oltar je zakorakala odeta v Houbigantov Quelques Fleurs, cvetni parfum s poudarjenimi notami tuberoze, vrtnice in jasmina. Pozneje je prisegala na Hermèsov 24 Faubourg, ki ga je leta 1995 ustvaril parfumer Maurice Roucel. Sončen vonj vsebuje note cvetov pomarančevcev in breskve ter gardenije in ambre.

Audrey Hepburn: L'Interdit

Hubert de Givenchy je parfum L'Interdit (v prevodu Skrivnost) ustvaril posebno za Audrey Hepburn leta 1957, zvezdnica pa naj bi zelo nasprotovala temu, da bi bil dostopen v trgovinah. V parfumu se skrivajo note bergamotke, vrtnice, jasmina, irisa, vijolice, narcis in sandalovine. Pozneje je njen priljubljeni parfum postal Creedov Spring Flower, ki je bil prav tako narejen posebno zanjo.

Cambriška vojvodinja: Dune

Cambriška vojvodinja Kate je na svoj poročni dan nosila dišavo White Gardenia Petals iz parfumske hiše Illuminum London, na splošno pa obožuje sveže cvetne vonje. Zelo pa ji je pri srcu topli poletni Diorjev Dune, ki mu ostaja zvesta že leta. Dišava z lilijo, bergamotko, vaniljo in sandalovino je menda kot nalašč za kislo britansko vreme, saj prinaša sonce tudi v najbolj oblačne dni.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)